Demirtaş'tan 'ya herro ya merro' yanıtı: Herro olmazsa merro olur

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ya herro ya merro" çıkışına yanıt verdi.

Demirtaş'tan 'ya herro ya merro' yanıtı: Herro olmazsa merro olur

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Ya herro ya merro” çıkışına, “Ya herro ya merrro iki seçeneklidir. Herro olmazsa merro olur, kendisi bilir” diye karşılık verdi.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, bir gazetecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “İvedilikle kararlar uygulanacak” ve “Ya herro ya merro” ifadesini kullandığını belirtmesi üzerine Demirtaş, “Şu yeni atanan İçişleri Bakanı’na da şunu söylemek istiyorum; ‘Ya herro, ya merro’ iki seçeneklidir. Kendisinin de belirttiği gibi. Herro olmazsa merro olur. Kendisi bilir, takdir onlarındır” yanıtını verdi.

“Yetki mahkemenindir başbakanın değil”

“Mahkemeler tebligat yaparlar, bizim tutumumuz bellidir. Zorla getirme çıkartırlarsa bunu uygulamak da kolluk gücünün takdirine bağlıdır. Yetki mahkemenindir, başbakanın değil. Her şeyden önce mahkemeye intikal etmiş bir konuda başbakanın halen konuşuyor olması zaten yargının bağımsızlığının ve yargıda bir hukuk düzeninin kalmadığının en açık itirafıdır” diye konuştu.

“Katledilenlerin 45’İ HDP’li”

HDP lideri şöyle devam etti: “Tıpış tıpış mı gideriz, başka şekilde mi gideriz, bu başbakanın işi değildir. Görevi de değildir. 6-7 Ekim olaylarında 50’den fazla yurttaşımız katledildi, bunların 45’i HDP’lidir. Başbakan efendi bunları unutuyor, unutturmaya çalışıyor. 45 HDP’li bizzat sizin talimatınızla katledildi. Eğer dosya açılacaksa, ki ben bundan memnuniyet duyarım, o dönem kim emirleri vermiş, kimler bu insanları katletmiş adil bir yargılamayla ortaya çıkar. Sorumlusunun da, sizin desteklediğiniz kirli güçler olduğu bu vesileyle açığa çıkmış olur.”