Demirtaş'tan 'kandırıldık' diyen Erdoğan'a: Pişmanlık yasasından yararlanırsınız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Demirtaş'tan 'kandırıldık' diyen Erdoğan'a: Pişmanlık yasasından yararlanırsınız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Fethullah Gülen’le ilgili ‘Kandırıldık’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Pişmanlık yasasından yararlanırsınız” dedi.

Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

’12 Eylül dönemi gibi gibi askeri marşlar söyletiliyor’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşuyor. OHAL nedeniyle cezaevlerinde hak ihlalleri uygulanıyor. Avukatların müvekkilleriyle görüşmelerine saat sınırı getirilmiş. Avukatların müvekkilleriyle yaptığı görüşmeler kayıt altına alınıyor. Disiplin cezaları bütün cezaevlerinde uygulanıyor. 12 Eylül döneminde uydulandığı gibi askeri marşlar söyletiliyor. Birçok gazetenin cezaevlerine girişi yasaklanmış, birçok televizyon kanalının izlenmesi yasaklanmış. Bu kadar yakıcı yoğun bir gündemde cezaevlerinde yapılan işkence gözden kaçıyor sanmasınlar. Bir ülkede cezaevlerinde insan hakları yoksa dışarıda da aramanıza gerek yoktur.

‘Birbirlerine ihanet ettiler’

Kimse kimseyi kandırmamıştır. Fethullah Gülen ile AKP aynı amaç için çalışmıştır. Ortada bir kandırma işi yok. Birbirini kandırmadılar birbirlerine ihanet ettiler.

Ortada kandırma yoktur, ortada islami şekilde devleti ele geçirme çalışması vardır. Bir işbirliği vardır. Öküz ölene kadar ortaklık yapmışlık vardır.

Siz barbar bir örgüte 10 yıl boyunca yardım ettiğini ve pişman olduğunuzu söylerseniz en fazla pişmanlık yasasından yararlanırsınız.

‘Salya sümük ağlayan bir adamın peşinden koştunuz’

Her gece Hz. Peygamberi rüyamda gördüm diye salya sümük ağlayan bir adamın peşinden koşmuşsunuz. Yarın biri daha çıkıp aynısını dese onun peşinden koşmayacağınızın garantisi nedir? Gülen’in iadesi konusunda samimiyetsiz davranıyorlar, çünkü gelip burada bir şeyleri anlatsa kim bilir ne olacak. O zaman Allah korusun tek partili döneme geçeriz bir tek biz kalırız. İdam tartışmalarının Gülen’in iadesinin önüne geçeceğini biliyorlar. İşkence görüntüleri de bunun için çarşaf çarşaf paylaşıyorlar. Gülen iade edilirse orada devlet diye bir şey kalmaz o zaman ortaya çıkar ki asıl devlet Fethullah Gülen’miş paralel olanlar ise bunlar…