Demirtaş'tan AKP'ye: 'Allah bizi affetsin' diyorlar, Allah sizin belanızı versin be!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'lilere "'Allah bizi affetsin' diyorlar, Allah sizin belanızı versin be" sözleriyle yüklendi.

Demirtaş'tan AKP'ye: 'Allah bizi affetsin' diyorlar, Allah sizin belanızı versin be!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin Cemaat’le geçmişteki ittifakına ilişkin “‘Allah bizi affetsin’ diyorlar, Allah sizin belanızı versin be” ifadelerini kullandı.

Partsinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, AKP ve Erdoğan’a yüklenerek şu ifadeleri kullandı:

“Allah belanızı versin”

Erdoğan hep Diyarbakır’ın hayalini kuruyor. Biz bin bir zorlukla seçim çalışması yürüttük ve kazandık, onlar para dağıttılar. Çıkın biz seçimle alamıyoruz, hırsızlıkla belediyelere el koyuyoruz deyin. Terör örgütlerine yardım eden iki tane belediye başkanı var, Melih Gökçek ve Kadir Topbaş. Ankara’yı parsel parsel satanlara bakın, Gültan Kışanak değil Melih Gökçek ve Kadir Topbaş’tır. Bunların ele başı Saray’da. Ne istedilerse verdim dedi. Allah bizi affetsin diyorlar, Allah sizin belanızı versin be.

“Kayyım atanacak iki örnek”

“Yıllardır tek bir hırsızlık, yolsuzluk bulamıyorlar. Sizce 15 yaşında bir çocuğu yaka paça içeri atan bir yargı, belediyelerden 1 lira dağıtılmış olsaydı savcı itiraz etmez miydi? Bunu belgelemiş olsalar o belediye başkanı çoktan tutuklanmış olmaz mı?

“Bu süre zarfında tek bir belediyemizin kasasından ne dağa, ne bayıra tek kuruş para gitmemiştir. Resmi bütçeler var. Ankara’dan para gelir, nereye harcanacağı bellidir. Böyle saçmalık mı olur? İkincisi bizim hiçbir görevlisi dağa, oraya, buraya para göndermekle görevli değildir. Halkın parasıdır. Savcının değil, bizim en sert şekilde eleştirimize maruz kalırlar. Her açıdan asla kabul edeceğimiz bir şey değil. Peki, bunlar utanmadan, sıkılmadan yalanlar sallarken savcılar bu iddiaya bakıyor mu? Yok. Belediye eşbaşkanlarımıza sorduğu sorulara bakıyorsunuz, böyle bir iddia da yok. Havuz medyanızda, lağım medyanızda bu iftiraları kampanyaya dönüştürürken hiç mi utanmıyorsunuz? Başbakan, hiç mi utanmıyorsun, sıkılmıyorsun. Çık açıkça söyle, hırsızlıkla, alıştığımız yöntemle belediyelere el koyuyoruz de.

Belediyeler terör örgütüne yardım ettiğinde kayyım atama gerektiğinde iki örnek vereyim size. Kadir Topbaş ve Melih Gökçek. Cemaate neler verdiklerini övünerek anlattılar.”

CHP’ye ‘blok’ çağrısı

“İlk sandık önümüze kurulduğunda güçlü bir muhalefet olarak Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım. Biz şu faşist bloğa mecbur muyuz ya? Eşitlikten, kardeşlikten yana olanlar neden yüzde 60 oy alamayacakmışız, neden bir araya gelip demokratik bir blok oluşturmayacağız? AKP’ye şans veren, prim veren ana muhalefetin hataları, yanlışları oldu. Bundan ders çıkardılar mı, emare de yok”

“Bunları devirmemiz lazım”

“Mesele bizim ne yapacağımızdır. Bu gibi durumlarda dayanışma çok önemlidir ama hep savunma halinde olmamız da doğru değildir. Bizim bunları alt etmemiz tepe taklak etmemiz lazım. Toplumdaki herkesin karşı hamlesi olması lazım. Açık söylüyorum devirmemiz lazım. Karşımıza ilk sandık çıktığında devirmeliyiz.”