Demirtaş Sur'a yürüme çağrısında bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çarşamba gününden itibaren bütün Diyarbakırlıların bulundukları yerden Sur'a doğru yürümeleri çağrısı yaptı.

Demirtaş Sur'a yürüme çağrısında bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çarşamba gününden itibaren bütün Diyarbakırlıların bulundukları yerden Sur’a doğru yürümeleri çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile birlikte Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, bugün tam 90 gündür Suriçi’nde kapsamlı, büyük sonuçları ve yıkımı itibariyle ağır olan bir askeri operasyon yürütüldüğünü ifade ederek, “Biz şu anda Sur’un başka bir mahallesindeyiz, 100 metre ileride çatışmalar, operasyonlar devam ediyor. Süreç başladığı günden bu yana demokratik siyaset kurumları olarak çatışmaların büyümemesi, yıkımın ve ölümlerin artmaması için Ankara’da hükümet nezdinde, Diyarbakır’da yerel düzeyde, yüzlerle ifade edebileceğimiz görüşmeler yapıldı, diyaloglar kuruldu. Maalesef çabalarımız ve girişimlerimizden kalıcı sonuç vermedi. Hali hazırda AKP’nin dayattığı anlayış nedeniyle Sur’da yüzlerce insan yaşamını yitirmiş durumda. Ölümleri maalesef önleyemedik, durduramadık. Geldiğimiz noktada tek bir ölüm daha olmasın diye zaten Suriçi’nde harabeye dönmüş durumda bir çağrı yaptık abluka kaldırılsın çatışmalar dursun dedik” dedi. Demirtaş, “Tüm Diyarbakır halkı Sur’daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00’da herkes bulunduğu yerden Sur’a doğru yürümelidir” diye konuştu.