Demirtaş ve Yüksekdağ'dan 'dokunulmazlık' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dokunulmazlıkları kaldırma teklifinin kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı

Demirtaş ve Yüksekdağ'dan 'dokunulmazlık' açıklaması

AKP’nin Meclis’e getirdiği dokunulmazlıkları kaldırma teklifinin 376 oyla kabul edilmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ basın açıklaması yaptı

Demirtaş açıklamasında “Bizi normal bir yargılanmaya çağırmış olsalardı hiç çekinmezdik. Bağımsız, adil yargılanma olsa gider yargılanırdık. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götüreceklerdir. Şimdiden hazırlıklarını yapsınlar, biz hazırız. Hiçbir arkadaşımız gönüllü olarak ifadeye gitmeyecektir. Burası halkın malıdır. Kimsenin malı değildir. Fazlalık olan sissiniz. Biz de buraya atanan memurlar değiliz, halk iradesini koruyoruz. Saray’da oturan kasaba politikacısına Meclis içini de dışını da dar edeceğiz. Görecek, el mi yaman bey mi yaman” diye konuştu.

AYM’ye başvuracaklarını belirten Demirtaş, “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru dahil bütün imkanlar sonuna dek kullanılacaktır. Biz demir leblebiyiz. Bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek. Halkımızı ısıracak dişin kalmayana dek devam edeceğiz” dedi.

Demirtaş, oylamada “evet” diyen CHP’lilere de “Yarın bir gün tutuklanan her arkadaşımız doğrudan CHP’nin desteğiyle buna maruz kalmış olacak” ifadelerini kullandı.

HDP’li Yüksekdağ da, “Bizim açımızdan mücadele daha yeni başlıyor. Demokratik direnişi daha da güçlendireceğiz” dedi.