Değerler Eğitimi sonrası çocuklar: Ölmek istiyorum. Ölüm çok güzelmiş

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir Müftülüğü arasında okullarda ‘Değerler Eğitimi’ adı altında konferanslar verilmesi için protokol imzalandı.

Değerler Eğitimi sonrası çocuklar: Ölmek istiyorum. Ölüm çok güzelmiş

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir Müftülüğü arasında okullarda ‘Değerler Eğitimi’ adı altında konferanslar verilmesi için protokol imzalandı. Program çerçevesinde Müftülük görevlileri, konferanslar vermeye başladı.

“Anne ben ölmek istiyorum”

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’ın haberine göre, Mersin Gazi Anaokulu’na giden 5 yaşındaki çocuk, eve döndüğünde “Anne ben ölmek istiyorum, günah işlemeden ölünce cennete gidiliyormuş, cennet çok güzelmiş” dedi. Bunun üzerine aile, okula giderek öğretmen ve müdür ile görüştü.

Anne E.K. açıklamasında, “Öğretmenler kendilerinin de tasvip etmediğini, ancak bir şey yapamadıklarını söylüyor. Bu konuda ailelerin onayı alınmadan çocukların dini eğitime katılmalarına tepki gösterdik. Büyük çocuklar için belki olabilir ama 5 yaşında çocukların kafasını karıştırmak doğru değil” dedi.

Müftülük: Kutlu doğum için anlattık
Mersin Yenişehir İlçe Müftülüğü görevlileri, programın kutlu doğum haftası nedeniyle yapıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Özellikle cennet anlatılmamış, ama değerlerimiz anlatılırken iyilik yapan, kimsenin hakkını yemeyenlerin hem bu dünyada iyi insan olacağını hem de vakti gelip ölünce cennete gideceğini söylemişler.”
Eğitim-İş: Pedagojik eğitimleri yok
Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Müftülük görevlileri diyorlar ama kim bunlar? Pedagojik eğitimleri olmayan kişiler. Müftülük’ten gelen bu görevliler, nasıl oluyor da anaokulu öğrencilerine eğitim veriyor? Çocuklarda ancak 11 yaşından sonra soyut kavramlar oluşuyor. Bu tür bilgiler, telafisi zor sonuçlar doğurur” dedi.