'Defne Joy Foster'i FETÖ öldürdü' iddiası

Nihat Doğan, sunucu Defne Joy Foster'ın ölümü ile 'FETÖ'yü ilişkilendirdi.

'Defne Joy Foster'i FETÖ öldürdü' iddiası

Bir dönem Fethullah Gülen’in sözleriyle kendini savunan Nihat Doğan, sunucu Defne Joy Foster’ın ölümü ile ‘FETÖ’yü ilişkilendirdi.

AKP yanlısı Beyaz TV’de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programının sunucusu Nihat Doğan, Sunucu Defne Joy Foster’ın, Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evinde ölü bulunduğunu hatırlatırken, ‘FETÖ’ ismini ilk koyanın da Foster olduğunu öne sürdü.

‘Dosya yeniden açılsın’

Defne Joy Foster’ın 2011 yılında ‘FETÖ’ dedikten sonra, Gülen Cemaati’nin yayın organlarından Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan’ın evinde ölü bulunduğunu söyleyen Nihat Doğan ‘Buradan savcıları göreve çağırıyorum; o dosyanın tekrardan açılması lazım’ ifadelerini kullandı.

‘Yüzde 99 cinayet’

Fefne Joy Foster davasının şaibeli olduğunu öne süren Nihat Doğan “Cinayet olabilir. Tıpkı Hrant Dink ve ASELSAN mühendisleri gibi. Bu kız yüzde 99 cinayete kurban gitti. Defne Joy Foster ‘FETÖ’ dediği için öldürülmüş olabilir” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Sunucu Defne Joy Foster, İstanbul Caddebostan’da Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evinde ölü bulunmuştu. Foster’in ölümü sonrası açılan davada, “Yardım veya bildirim yükümlüğünü yerine getirmemek”ten suçlu bulunan Kerem Altan 2 ay 15 gün hapis cezası almış, ceza ertelenmişti.

Adli tıp raporu

15 ayrı Adli Tıp uzmanının oybirliğiyle kesinleşen raporda, astım hastası olan Foster’ın ölümünün, kanında bulunan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak, aldığı alkolün kolaylaştırıcı etkisiyle gerçekleştiği vurgulanmıştı. Raporda, “Astım tanısı ile takip edilen, otopsisinde toksikolojik incelemede, kanında 208 mg Etanol,7.8 mg Sulbuttanol, 1.28 ml caffeine ve 1.72 mg pheniramine bulunan kişinin ölümünün; almış olduğu alkolün kolaylaştırıcı etkisi ile kanında bulunan ilaçların muhtemel yan etkilerine bağlı olarak meydana gelmiş ölüm olarak değerlendirildiği” ifadeleri yer almıştı.