Davutoğlu'nun reformlarının gerçekleri

Ancak esas öne çıkan Davutoğlu'nun reform diye pazarlamaya çalıştığı düzenlemelere ilişkin gerçeklere rağmen pişkince yaptığı konuşma oldu.

Davutoğlu'nun reformlarının gerçekleri

Reform Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum. Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir” ifadelerini kullandı.

Ancak esas öne çıkan Davutoğlu’nun reform diye pazarlamaya çalıştığı düzenlemelere ilişkin gerçeklere rağmen pişkince yaptığı konuşma oldu.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul”

Bugün itibarıyla hamdolsun, huzurunuzda gururla ifade ediyorum; 3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100’ünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım.

Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları sadece ve sadece haya ve edep duygularını çiğneyerek, muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, yapmak, icra etmek, inşa etmek, ihya etmek bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer. Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum. Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir.

Ekonomide pembe tablo uğraşı

Davutoğlu konuşmasında ekonomiye de değindi. Sadece turizm sektöründe %40’lık gerileme ve işsizlik sayısındaki ciddi artışı görmezden gelen Davutoğlu, “kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak” dedi.

Davutoğlu, “Biz inanıyoruz ki 2016 yılı daha da bereketli bir yıl olacak. Kaos ve kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye’nin ilerlemesini sabote etmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacak. Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz ve vatandaşımızın refah seviyesini daha da yükselteceğiz” dedi.

AKP döneminde her gün en az 1 kadın öldürülüyor, taciz ve tecavüz sayılamayacak boyuta ulaştı… 

Ama Davutoğlu, “Kadına karşı şiddete ne kadar karşı çıktıysak hep beraber, kadına karşı hakarete de aynı ölçüde karşı çıkma konusunda birliğe, beraberliğe davet ediyorum. Kadına dönük hakaret, tahkir, bir tür şiddettir ve kadına uzanan elleri nasıl durduruyorsak, bu ellere nasıl gerektiği cezayı veriyorsak, kadına karşı uzanan dillere de aynı tepkiyi göstereceğiz” dedi.
“Reform” adı altında gerçekleşen esnek çalışma en çok kadınları vuruyor. Kadınlar eve kapatılmak isteniyor. 
Ama Davutoğlu, “Kadın memura doğum sonrası ilk doğumda 60 gün ikinci doğumda 120 gün, 3. doğumda 180 gün yarı çalışma imkanı sağladık. Evlat edeninler de doğuma bağlı haklardan yararlanacak. Mevsimlik tarım işçisi kadınların sosyal güvencelerini yaygınlaştırıyoruz” dedi.
“Ücretsiz internet erişimini yaygınlaştırdık” dedi ama her şeye sansür konuldu.
Açlık sınırının altındaki asgari ücrete güzelleme
Açlık sınırının 1400 tl olduğu, en temel ihtiyaçlara her geçen gün gelen zamlar ortadayken Davutoğlu, “Asgari ücreti 1300 TL’ye çıkardık. Asgari ücrette Cumhurtiyet tarihinin hiç bir döneminde yüzde 30 artış sağlanmadı. 5,5 milyon asgari üceretlinin refah seviyesini yükselttik” dedi.
Diyanet’in gölgesinde kalan eğitim
Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan pek çok bakanlıktan büyük bütçeyi ağzına almayan Davutoğlu, “eğitime bütçeden ayrılan payı yüzde 19,2’e çıkardık” dedi.
“Şu an hizmet veren her iki öğretmenden biri bizim dönemizde atandı” dedi, çünkü her okul imam hatibe dönüştürüldü.
“Özel tiyatrolar tarafından hazırlanan oyunlara destek veriyoruz” dedi çünkü “Osmanlı”nın anlatıldığı tiyatrolar arttı.
Fişleme uygulamalarına teknoloji yalanları
“Yıl sonuna kadar tüm illerde yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlamayı ve 3 yıl içinde tamamlayı planlıyoruz” dedi, ayrıca kimliklerin takibi için çip takılacağı da biliniyor. Dahası ne zaman nerede olunacağının bilgisi de anında tespit edilebilecek.
“Tüm kesimlerin ‘işte bu benim anayasam’ diyeceği anayasa yapacağız. Hedefimiz kısa bir gelecekte Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandırmaktır” dedi ve başkanlığa giden yolda taşları düzmeye başladı…