Davutoğlu'nun IŞİD operasyonu: Gerçek olamayacak kadar iyi

Yandaş medya organlarında çıkan operasyonun ayrıntılarına ilişkin haberler ise operasyonların "gerçek olamayacak kadar iyi" bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor.

Davutoğlu'nun IŞİD operasyonu: Gerçek olamayacak kadar iyi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün büyükelçilere yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) verilen talimat doğrultusunda Suriye ve Irak’ta IŞİD’e ait hedeflere 500’e yakın tank ve top atışı yapıldığını ve bu taarruzlarda 200 kadar IŞİD’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Yandaş medya organlarında çıkan operasyonun ayrıntılarına ilişkin haberler ise operasyonların “gerçek olamayacak kadar iyi” bir şekilde yürütüldüğünü gösteriyor. Kamuoyuna bir kez daha Başika Kampı ve çevresindeki IŞİD’liler hikayesi anlatılırken bir yandan da Türkiye’deki güvenlik zaafiyetlerine karşı uyduruk bir zafer tablosu çizilmeye çalışılıyor.

Haber 7’de yer alan ve askeri kaynaklardan edinildiği iddia edilen bilgilere göre, en fazla IŞİD’li teröristin Irak’ta, Ankara ile Bağdat arasında krize neden olan Başika Kampı yakınlarında etkisiz hale getirildiği iddia edildi.

Başika’ya saldıran IŞİD hikayesi devam ediyor

Haberde, askeri kaynakların, Salı ve Çarşamba günleri IŞİD’in Başika kampına yönelik yoğun saldırılarda bulunduğunu söyledikleri ileri sürülürken, insansız hava araçları (İHA) Başika’ya yapılan saldırıların hangi mevzilerden gerçekleştiğini tespit edildiği ve bu hedeflerin vurulduğu söylendi. Ancak haberin özellikle dikkat çeken kısmı ise, Türkiye askerlerinin çatışmalarda yaklaşık 140 IŞİD’li teröristi öldürürken bu sırada askerlerden ise ölen veya yaralanan olmaması.

Suriye’de ise Halep’in kuzeyinde bulunan IŞİD mevzilerinin sınırdaki Türkiye topçu birliklerinin hedefi olduğu açıklanan haberde IŞİD’in Türkiye’ye havan toplarıyla karşılık verdiği söylendi. IŞİD’in havan toplarının kısa menzili nedeniyle yetersiz kaldığı iddia edilirken yerel istihbarat kaynakları ve İHA’ların tespiti sonucu burada da aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 60 kadar IŞİD’li teröristin öldürüldüğü söyleniyor.