Davutoğlu'ndan terörle mücadele masalı: Saldırgan Suudi Arabistan doğumlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Suriye destekledikleri cihatçı çetelerin hesabını vermek yerine "terör"e karşı gösterdikleri "açık ve ilkeli duruştan" dem vurmayı sürdürdü.

Davutoğlu'ndan terörle mücadele masalı: Saldırgan Suudi Arabistan doğumlu

İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki intihar saldırısını gerçekleştiren bombacının kimliği belli oldu. İntihar saldırısını düzenleyen kişinin Suudi Arabistan doğumlu Suriye yurttaşı Nabil Fadl olduğu açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Suriye destekledikleri cihatçı çetelerin hesabını vermek yerine “terör”e karşı gösterdikleri “açık ve ilkeli duruştan” dem vurmayı sürdürdü.

Öte yandan, Sultanahmet’te yaşanan saldırıdan yaralı olarak kurtulan bir kişinin de hastanede hayatını kaybetmesiyle saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükseldi.

Saldırgan IŞİD militanı

Öte yandan saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Terör odaklarının hedefinde, özgürlükler, insanca yaşama var. Nereden gelirse gelsin, terör yapan herkes insanlık suçu işler. Teröre karşı açık ve ilkeli bir duruş sergiledik. Hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Saldırının failinin yabancı uyruklu, IŞİD üyesi olduğunu biliyoruz. Bütün terör örgütlerine karşı olduğu gibi, IŞİD’e karşı yürüttüğümüz mücadelede geri adım atmayacağız. Failin bütün ilişkileri, bağlantıları ortaya çıkarılacak.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/12/sultanahmette-patlama/