Davutoğlu'ndan inciler: Doğum yapan kadın vatani görev yapıyor

AKP bir kez daha kadının toplumsal rolünü "annelik" üzerinden tanımlarken, Başbakan Ahmet Davutoğlu anneliği "vatani görev" olarak niteledi.

Davutoğlu'ndan inciler: Doğum yapan kadın vatani görev yapıyor

AKP bir kez daha kadının toplumsal rolünü “annelik” üzerinden tanımlarken, Başbakan Ahmet Davutoğlu anneliği “vatani görev” olarak niteledi.

Çalışan kadınların doğuma ilişkin izin ve haklarını güçlendireceklerini söyleyen Davutoğlu, “Bizim için doğum yapan kadın hem mübarek annelik görevini yerine getiriyor hem de aslında vatani bir görev yapıyor. Doğum yapan bütün kadınlarımızın hizmeti vatani bir hizmet gibidir ve doğum süresi de onun için memuriyetten sayılmalıdır” dedi.

“Artık kadınlarımız doktor mu olayım anne mi olayım, memur mu olayım anne mi olayım gibi ikilemler içinde olmayacaklar” ifadelerini kullanan Davutoğlu, kadının iş yaşantısından uzaklaşmasına neden olabilecek ama daha önemlisi esnek çalışmaya mahkum edecek düzenlemeleri “vatani görev” adı altında sunmaya çalıştı.

Sare Davutoğlu’ndan da “vatani görev” için kampanya

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da sezaryenle doğumun azaltılması için başlatılan kampanyaya destek vermek için Bursa’da “Doğumuna Sahip Çık” isimli proje için gerçekleştirilecek toplantıya katılıyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken bir konuşmasında sezaryenle doğumu “cinayet” olarak nitelemesinden sonra AKP’lilerin gündemine oturan normal doğum kampanyaları nedeniyle zorunlu olarak sezaryen yapılması gerekirken dahi kadınların normal doğuma zorlanması nedeniyle anne ve bebeklerin sağlıkları tehlikeye atılıyor.