Davutoğlu'ndan "hodri meydan": Tüm dokunulmazlıkları kaldıralım

Davutoğlu: Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim. Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum.

Davutoğlu'ndan

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da esnaf ziyareti sonrası TESK Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, HDP’li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın” çağrısına yönelik, “Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis’e getirelim. Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum ” dedi.

Ankara saldırısının ardından 20 Mart’a kadar yeni bir saldırı olacağı yolundaki istihbaratlara ilişkin olarak, “Ankara ve İstanbul dahil her yerde güvenlik tedbirleri alınmıştır” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Ankara’daki terör saldırısında zarar gören esnafın yanındayız. Doğu ve güneydoğuda da mağdur olmuş esnaflara sahip çıkmak görevimiz. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Ahilik geleneği esnaflık geleneğidir. Her sabah dükkanı besmele ile açan esnafımıza destek vermeye devam edeceğiz. Esnaflarımız teröristlerin provokasyonuna rağmen, teröre destek vermediler.”

“Külliyen psikolojik seferberlik gerçekleştirmeliyiz”

“Bu tür terör saldırıları sonrasında doğal olarak psikolojik sonuç ortaya çıkması anlaşılabilir. Ankara ve İstanbul’da güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ankara, İstanbul ve her yerde tüm güvenlik önlemleri alındı. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara yılmayacağız diyeceğiz. Biz onlara kaosa izin vermeyeceğiz diyeceğiz. Toplumun güçlü sağlam direncine ihtiyacı var. Paris’te hala olağanüstü hal var ve uzatıldı. Bugün terör bir, iki ülkeye has bir olay değil. Terör küresel bir tehdit. Her toplum bugün bu sınavlardan geçiyor. Korku psikolojisine karşı özgüven psikolojisi hakim kılalım. Külliyen psikolojik seferberlik gerçekleştirmeliyiz.”

“Dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım”

“Bu bir samimiyet testidir. Bu derece yoğun terör saldırısı söz konusuyken milletvekillerinin duyarlılığı ve kamu vicdanına yönelik tavır sergilemeleri lazım. Vatandaşlarımızı katleden teröristin taziyesine gitmek gibi. Biz AKP olarak net tavır aldık. Sanki AK Parti çekiniyormuş gibi dokunulmazlıkların tümü kalksın dediler. Bazı milletvekillerinden infiale sebep veren tavırlar geliyor.

Bu samimiyetsiz tavırları izledik. Özellikle Kılıçdaroğlu’na söylüyorum. Evet gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Mecliste dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası var. Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. HDP’de yaptıkları davranışlar sebebiyle hesap versin, CHP’de versin, MHP’de versin, AK Parti her zaman hesap vermeye hazır.

Burada da bir değerlendirme yaptık. Bununla ilgili anayasaya geçici madde ekleyerek dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım. 506 fezlekeyle ilgili bir maddeyle birlikte şu anda bekleyen tüm dosyaların dokunulmazlıkları kaldıralım. Böylece kimse siyasi söylem üzerinden oyalama girişimine kalkmaz.”