Davutoğlu'ndan ders gibi ders: Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz

AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk dersinde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu.

Davutoğlu'ndan ders gibi ders: Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz

AKP Sürekli Eğitim Merkezi’nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ilk dersinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz” diyen Davutoğlu, “Bu gelenek içinde o tek parti bürokratik elitizmine karşı ‘Yeter, söz milletin’ diyen Adnan Menderes’in temsilcileriyiz. Vesayetlerle, darbelerle bu milli demokratik anlayışa savaş açıldı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Biz siyasetin nesnesi olmaya değil siyasetin öznesi olmaya geldik, siyasetin öncüsü olmaya geldik. Biz tarihin nesnesi değil tarihin öncüsü olmaya geldik. Onun için mazlum milletlerin sesi bizim sesimizdir. Onun için bakınız birçok dost ülkede AK Parti adı başka partilere ilham oldu” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nu unutmadı

Davutoğlu, “Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu’ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine ‘Edep Ya Hu’ hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara ‘Edep Ya Hu’…” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “AKP Türkiye Cumhuriyeti gibi belli konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir siyasi yapı değildir. Türkiye Cumhuriyeti de konjonktüre hapsedilemez, AKP de konjonktüre hapsedilemez. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz” diye konuştu.