Davutoğlu'ndan 3 milyar ek rüşvet için AB ile "Kayserili pazarlığı"

Başbakan Davutoğlu, AB’den 3 milyar avro ek yardım teklifi üzerine çetin bir pazarlığın döndüğünü anlattı ve “Kayserili pazarlığı” nitelemesini yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel dönüşünde uçaktaki gazetecilere konuştu. Avrupa Birliği liderleri ile uzun ve gergin geçen zirvenin perde arkasını anlattı. Başbakan Davutoğlu, “Kritik saatlerde kapalı kapılar arkasında hangi tartışmalar yaşandı, Türkiye’nin mülteci krizine çözüm önerilerini AB... View Article

Davutoğlu'ndan 3 milyar ek rüşvet için AB ile

Başbakan Davutoğlu, AB’den 3 milyar avro ek yardım teklifi üzerine çetin bir pazarlığın döndüğünü anlattı ve “Kayserili pazarlığı” nitelemesini yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel dönüşünde uçaktaki gazetecilere konuştu. Avrupa Birliği liderleri ile uzun ve gergin geçen zirvenin perde arkasını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, “Kritik saatlerde kapalı kapılar arkasında hangi tartışmalar yaşandı, Türkiye’nin mülteci krizine çözüm önerilerini AB liderleri nasıl karşıladı?” sorusuna, “Avrupa Birliği ile Kayserili pazarlığı yaptık” yanıtını verdi.

Başbakan Davutoğlu: AB ile Kayserili pazarlığı yaptık

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’de çetin pazarlıklarla geçen Türkiye-AB zirvesinden dönüşte gazetecilerle Ankara’nın mülteci krizini önlemek için yaptığı yeni teklifin detaylarını paylaştı. Avrupa’ya vizesiz seyahat için TBMM’den 1 Mayıs’a kadar 9 kanunun çıkması gerektiğini söyleyen Başbakan, muhalefetten destek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin mülteci krizinin çözümüne dönük yeni önerileriyle uzun saatlere yayılan ve sonucunda “prensipte anlaşmanın” çıktığı AB zirvesinin yapıldığı Brüksel’den dönüş yolunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB liderleri 17-18 Mart’ta Türkiye’nin önerilerini detaylı görüşecek ve bir nihai karara varacak. Ancak bunun öncesinde Başbakan Davutoğlu, görüşmelerin detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Davutoğlu AB’den 3 milyar avro ek yardım yani toplamda 6 milyar avro teklifi üzerine çetin bir pazarlığın döndüğünü anlattı ve “Kayserili pazarlığı” nitelemesini yaptı.

Türkiye’nin önerilerinden biri de Avrupa’ya vizesiz seyahatin ekim ayından hazirana çekilmesi. Ancak Türkiye bunun için mevcut 72 şarttan 19’unu yerine getirmiş durumda ve kalan 53 şartın karşılanabilmesi için 9 kanunun TBMM’den geçmesi gerekiyor. Başbakan Davutoğlu bu noktada muhalefete çağrı yaptı ve 1 Mayıs’a kadar bu kanunların çıkarılabilmesi için muhalefetten destek istedi.