Davutoğlu’na yalanlama

Ankara saldırısının faili olarak gösterilen Salih Neccar ile ilgili Amude'deki Neccar ailesinden Davutoğlu'na yalanlama geldi.

Davutoğlu’na yalanlama

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara saldırısının faili olarak gösterdiği ve Amudeli olduğunu belirttiği 1992 doğumlu Salih Neccar ile ilgili Amude’deki Neccar ailesinden açıklama geldi.

Amude’de Neccar soyadını sadece kendilerinin kullandığını belirten Neccar ailesi üyelerinden Şivan Mecîd Neccar ANHA’ya konuştu. Mecid Neccar, Salih Neccar isminde sadece bir kişinin olduğunu ve onun da 60 yaşında, Bibo köyünde yaşayan biri olduğunu söyledi.

Mihemed Xêr Cumaa Neccar da, Amude’deki tüm Neccar ailesini tanıdığını belirterek, “Amude’de sadece bizim ailemiz bu soy ismini taşıyor. Belki Salih Neccar isimli biri Suriye’de var ama Amude’de yoktur” dedi.

Davutoğlu, Salih Neccar ile ilgili şu bilgileri vermişti: “Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye’nin Amude şehrinde 1992’de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır.”