Davutoğlu yabancı seviyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) 35.Yıl Galası'na katılarak bir konuşma yaptı. Davutoğlu Türkiye'deki hiçbir sermayeyi yabancı olarak görmediklerini, uluslararası yatırımcıyı ekonominin ayrılmaz parçası olarak gördüklerini kaydetti.

Davutoğlu yabancı seviyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) 35.Yıl Galası’na katılarak bir konuşma yaptı. Davutoğlu Türkiye’deki hiçbir sermayeyi yabancı olarak görmediklerini, uluslararası yatırımcıyı ekonominin ayrılmaz parçası olarak gördüklerini kaydetti.

Başbakan “Biz, Türkiye’deki hiçbir sermayeyi, yabancı sermaye olarak görmüyoruz. Türkiye’ye yatırım yapan kim olursa olsun, bu ülkenin asli unsurudur. Hangi ülkeden gelmiş olursa olsun, bu ülkeye güvenen kim olursa olsun bizim fahri vatandaşımızdır, ekonomimizin ise asli unsurudur. Onun için Türkiye’ye yatırım yapan bütün uluslararası yatırımcıları, Türk ekonomisinin ayrılmaz parçaları olarak görüyoruz, hiç kimseyi yabancı görmüyoruz.” diye konuştu.

Davutoğlu AB ile vize sürecine ilişkin ise “Haziran ayında inşallah vize muafiyeti sağlanacak. Buradan muhalefet liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum; Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs’a kadar Meclisimizden geçmesi lazım ki hazirana kadar Avrupa Birliği içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Engelleyici bir tutumla Meclisi bloke etmesinler, bu kanunları çıkaralım.” yorumunu yaptı.

Davutoğlu konuşmasında yabancı sermayeye iştahla övgüler dizerken, siyaseten çakma “milli”cilik edebiyatı ve “batı düşmanlığı”nın, söz konusu sermaye olunca hızlıca maskesini düşürmekte ve yalan siyasetlerini çıplak olarak ortaya koymaktadır.