Davutoğlu: Suriye ve Irak'taki IŞİD hedefleri vuruldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki saldırının ardından Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

Davutoğlu: Suriye ve Irak'taki IŞİD hedefleri vuruldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’teki saldırının ardından Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkent Ankara’daki Çankaya Köşkü’nde büyükelçileri kabul ettiği programda konuştu.

Davutoğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin IŞİD bahanesiyle bölgede askeri hareketliliğini arttırmakta gecikmediğini gösteriyor.

IŞİD hedefleri tank ve toplarla vuruldu

Başbakan Davutoğlu, son 48 saat içinde Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD mevzilerine Türkiye’den 500’e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulduğunu belirtti.

“Terörle mücadele”ye vurgu yapan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Yaklaşık 48 saat içinde IŞİD mevzilerine Suriye ve Irak’ta 500’e yakın kara atış vasıtasıyla top ve tank atışı ile taarruzda bulunulmuş. IŞİD mevzileri, sığınakları hem Başika’da hem de Suriye’de sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş. 200’e yakın IŞİD mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir.”

“Gerektiğinde hava kuvvetlerimiz de devreye girecek”

“Bundan sonra da Türkiye’ye yönelecek her el Türkiye’nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır” diyen Davutoğlu, “IŞİD terör örgütü Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam’ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bu etkisini kaybedinceye kadar da en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. Kim ülkemize, milletimize, milletimizin misafirlerin dönük terör eylemine kalkışırsa her türlü tedbiri alır, mukabelede bulunuruz. Şu anda dahi bu mevzilere dönük kara atış taarruzuyla cezalandırma uygulamalarımız devam ediyor, gerektiğinde hava kuvvetlerimiz de devreye girecek” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/13/analiz-isid-pkk-bahanesiyle-isgal-bahceli-ne-demek-istiyor/