Davutoğlu şimdi de Ukrayna'da piyon olmaya soyundu: Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir

Ukrayna'ya giden Başbakan Ahmet Davutoğlu Ukraynalı mevkidaşı Arseniy Yatsenyuk ile yaptığı basın toplantısında Rusya'yı hedef almayı sürdürdü.

Davutoğlu şimdi de Ukrayna'da piyon olmaya soyundu: Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir

Ukrayna’ya giden Başbakan Ahmet Davutoğlu Ukraynalı mevkidaşı Arseniy Yatsenyuk ile yaptığı basın toplantısında Rusya’yı hedef almayı sürdürdü. Davutoğlu, “Sovyetler Birliği dönemi 25 yıl önce bitmiştir. Bunu tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için hayırlı sonuçlar doğurmaz. Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur Suriye’de değildir, Türkiye hiçbir zaman işgalci olmamıştır” derken “Yeni Osmanlı” hayallerinden ise bahsetmedi.

Davutoğlu’nun konuşması Türkiye’nin Suriye’ye müdahale için Türkmenleri kullandığı gibi Ukrayna’da da Kırım Tatarlarını kullanmak niyetinde olduğunu gösterirken ‘Soğuk Savaş’ hamaseti ise Türkiye’nin emperyalizmin piyonu olmak için gönüllülüğünü ortaya koydu.

Nazi işbirlikçisi vatan haini Tatarlar’ı savundu

Basın toplantısında, “Ukrayna bizim için sadece komşu bir ülke değil, stratejik bir ortak. Ukrayna, Avrasya’nın omurgasi için önemlidir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü Türkiye için önem taşımaktadır.” diyen Başbakan, Büyük Anayurt Savunması’nda Nazilerle işbirliği yapan vatan haini Kırım Tatarlarını savunup “Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımakta, Kırım ilhakını reddetmektedir. 1944’te zalimce gönderilen Kırım Tatarlarının haklarını savunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kırım, Ukrayna topraklarının bir parçasıdır.” diye konuştu.

Rusya’yı hedef almayı sürdüren Davutoğlu Türkiye’nin cihatçı terör örgütlerine açık desteğine rağmen, “Rusya’nın niyeti ortadadır. Rusya’nın açıklamasına karşı uluslararası toplumun vereceği tepkiyi takip edeceğiz. Münih’e rağmen ‘Halep’i vururuz’ demek yanlıştır. Maalesef Suriye’de sivil halka sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Hem Rusya hem terör örgütleri saldırı düzenliyor. Biz bu görüşmeleri yaparken bile Hazar’dan atıldığı tahmin edilen balistik füze ile Azez’de hastaneyi hedef aldı ve çok sayıda çocuk öldü.” iddialarında bulundu.

Kendisini aklayıp tüm sorumluluğu Rusya’nın üzerine atmaya çalıştı

“Biz Ukrayna ve Suriye halklarının yanında olmaya devam edeceğiz.” diyen Davutoğlu Rusya’nın Ukrayna, Gürcistan ve Suriye’de ülkelerin toprak bütünlüğünü de tehdit ettiğini iddia etti. Davutoğlu, açıklamalarını sürdürürken “Ermenistan’a verilen destek nedeniyle Azerbaycan’ın da Rusya’nın tehdidi altında olduğu söylenebilir. Ukrayna’da ve Suriye’de milyonlarca kişinin evlerinden edilmesinin yüzbinlerce kişinin ölmesinin büyük sorumluluğu Rusya’ya aittir. Suriye’de 300 bini aşkın insan ölmüş, 5 milyonu aşkın insan mülteci olmuştur.” diye konuştu.