Davutoğlu IŞİD gerçeğini ne zaman itiraf eder?: 8 yaşında kıza tecavüz eden "öfkeli kalabalık"

IŞİD tarafından kaçırılan ve tecavüze uğrayan kadınların tanıklıkları tüyler ürpertiyor.

Davutoğlu IŞİD gerçeğini ne zaman itiraf eder?: 8 yaşında kıza tecavüz eden

IŞİD’li cihatçı teröristlerin Irak’ın Musul kentinde 8 yaşında bir kıza tecavüz ettiği ortaya çıktı. Küçük kızın uğradığı tecavüzün tanıkları ise hiç bir şey yapamadan kendi tecavüz sıralarını bekleyen ve sadece onun çığlıklarını dinlemek zorunda kalan birlikte tutulduğu diğer kadınlar oldu.

IŞİD tarafından kaçırılan ve tecavüze uğrayan kadınların tanıklıkları tüyler ürpertiyor. Yeni yayınlanan bir rapor ve röportajlar cihatçı teröristlerin eline esir düşen ve henüz daha 8 yaşında olan kızların dahi yaşadıkları korkunç saldırıları ortaya çıkardı.

Tecavüze uğradığı aktarılan 8 yaşındaki kızın Musul’da 2 yıl önce bir grup kadın ile birlikte kaçırıldığı söylenirken tüm kadınlar sırayla odalara götürülüp defalarca kez tecavüze uğrarken sıralarını bekleyen diğer kadınların onların çığlıklarını dinlemek zorunda kaldığı anlatılıyor.

Propaganda videolarında küçük kızları kullanan IŞİD’in bir dönem Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından “IŞİD dediğimiz yapı radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir. Ama oraya katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar öfkeler büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu.” diyerek meşrulaştırmaya çalıştığı ise hala hafızalarda. Davutoğlu’nun “öfkeli kalabalık” diye nitelendirebildiği IŞİD’in başta Ezidiler olmak üzere kadınlara ve çocuklara uyguladığı vahşet ise insan olanların kanını donduruyor.

Londra merkezli Quilliam Vakfı tarafından yayınlanan “İslam Devleti’nin Çocukları” başlıklı raporunda, IŞİD’in elinden kurtulan kadınların tanıklıkları aktarılıyor. Kadınlar eşlerinin ve çocuklarının IŞİD tarafından nasıl katledildiğini anlatıyorlar.

Bu kadınların anlattıklarına göre Tel Afer’e götürülen kadınlar burada içinde 100 çocuğunda bulunduğu bir okulda tutuluyorlardı. Okuldaki esirlerden daha genç olanlar götürülüyor ve günler sonra “sefil halde” geri getiriliyorlardı.

Yine IŞİD’li bir teröriste seks kölesi olarak verilen bir kadın kendisiyle birlikte 13 yaşında bir kız çocuğunun da olduğunu ve cihatçı bu kızı başka bir odaya götürdükten sonra çocuğun ağlama ve çığlık seslerini anlatıyor.

Kurtarılan esirler IŞİD’in uluslararası “seks kölesi” ticaretini ve bunun için “en güzel” kadınların nasıl Rakka’ya getirilip çırılçıplak soyuldukları müzayedelerde en yüksek teklifi veren kişiye satıldıklarını da aktarıyor.

IŞİD’in 2014’ün Ağustos ayından itibaren Kuzey Irak’tan 6 bin Ezidi kadını kaçırdığı ve bunlardan 4 bin kadarının hala cihatçı terör örgütünün elinde olduğu tahmin ediliyor. Bu kadınların bazılarının Afganistan, Pakistan, Libya ve Çeçenistan gibi ülkelere “seks kölesi” olarak gönderildiği düşünülüyor.