Davutoğlu, intihar bombacılarını bulamıyor ama teröristlere atılan bombaları sayıyor

Rusya'nın Suriye'de terörle ilgisi olmayan sivil hedefleri bombalamaya devam ettiğini iddia eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun intihar bombacılarının eylem yapmadan tutuklayamayacakları sözleri ise hala unutulmadı.

Davutoğlu, intihar bombacılarını bulamıyor ama teröristlere atılan bombaları sayıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın Suriye’de terörle ilgisi olmayan sivil hedefleri bombalamaya devam ettiğini iddia etti.

Suriye’deki cihatçı çetelerin özellikle Halep’te yaşadığı yenilgilerden sonra yaşadığı sıkışmayı aşmak için provokasyon dahil her seçeneği deneyebilecek hale gelen AKP’nin çarpıtmalarının sonu gelmiyor.

Son olarak, AKP grup toplantısında konuşan Davutoğlu, “Elimizde Rusya’nın attığı bombaların nereye düştüğünün bilgisi var. ABD ve Birleşmiş Milletler de bunu biliyor, artık bu gidişe dur demenin vakti gelmiştir” diye konuştu.

Oysa, aynı Davutoğlu Ankara Katliamı sonrasında “Biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti. Dese ki savcı, ‘Elinde ne delil var’. Bir saat sonra da serbest bırakılabiliyor. Bunda kimse hukuku da suçlayamaz çünkü Türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil” diyerek büyük bir skandala imza atmıştı.