Davutoğlu: Hadlerini bildirmeyi biliriz

Davutoğlu: Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz.

Davutoğlu: Hadlerini bildirmeyi biliriz

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mesele bir kaç milyar euro almak değil sorumluluk paylaşmaktır. Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye mülteci deposu olmayacak. Türkiye mali bir külfetle karşılaşmayacak.

Bugüne kadar saldırıları nasıl püskürttüysek bu şer odaklarını da aynı şekilde püskürteceğiz.

Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, bağımsız ve müstakil olabileceğimize inanamayanlar, taşeron örgütler, şiddet ve nefretten başka bir şey üretemeyenlerin hendekleri, çukurları, tuzakları, pusuları Türkiye’yi dize getiremeyecek.

Terör örgütlerini maşa olarak aynı merkezden yöneten odaklar var. Türkiye’nin güçlenmesini engelleyemeyecekler.

‘Hadlerini bildirmeyi biliriz’

Milletten Türkiye’ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var. Nevruz bahanesiyle örgütü liderinin posteri önünde, kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendisini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz.

HDP’nin, CHP’nin hesabı şuydu, ‘AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak, böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak’. Ya da HDP, kendi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı iddiasıyla meclisi birlikte bloke edecekler, geçen sene iç güvenlik yasasında olduğu gibi, bizim reform tasarılarının geçmesine izin vermeyecekler. Bir de mağduriyet edebiyatı yapacaklar. Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken, biz ‘şah’ dedik ve mat oldular.

Onların tek amacı terör destekçilerini yargıdan kaçırmaktır. CHP dokunulmazlık meselesini sulandırmaya devam ederse CHP ve HDP’nin terör ittifakı gün yüzüne çıkacaktır.
‘Batılı aydınları tebrik ediyorum’
Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızla Brüksel’de hayatını kaybedenlerin değeri arasında bizim için fark yok. Ankara’daki terör saldırısında neden dayanışma mesajları verilmedi diye soran Batılı aydınları tebrik ediyorum.