Davutoğlu Erdoğan dönünce düzeldi

AKP Grup Toplantısı'nda ise Davutoğlu çözüm süreci için, "Geri dönüş yoktur ve asla olmayacaktır" dedi.

Davutoğlu Erdoğan dönünce düzeldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da çözüm sürecine ilişkin olarak, “Halkın çözüm sürecinden beklediği şey, silahların tümüyle terk edilmesi. Böyle bir şey olursa, 2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecine geri dönülmeyeceğini açıklaması gelmiş ve “Ortada müzakere edilecek de, görüşülecek de bir konu yoktur. Terörle mücadele son terörist imha edilene kadar devam edecek. Ya teslim olacaklar ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer etkisiz hale getirilecekler. Başka çareleri yok. Türkiye’nin önünde artık üçüncü bir yol kalmamıştır. Diğer yolları hep denedik” diyerek Davutoğlu’nun bu tavrını eleştirmişti.

Bugün gerçekleşen AKP Grup Toplantısı’nda ise Davutoğlu çözüm süreci için, “Geri dönüş yoktur ve asla olmayacaktır” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Cemaat operasyonları

Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyaretinde yaşananlar Türkiye karşı örgütlerin biraraya nasıl geldiğini gösterdi. Seyahat PKK’lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerin, ulusalcı hainlerin nasıl bir araya geldiklerini gösterdi. Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çetesinin eylemlerini hepiniz gördünüz. Birileri paralel yapının üstünü örtmeye çalıştı. Birileri teröre destek sağlayan paralel yapının üstüne gittik, gideceğiz.

Geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir adım daha attık. Gevşekliğe müsamaha göstermeyecek koordinasyonu hayata geçirdik. Bizim için paralel yapı ile terör örgütü arasında bir fark yoktur. Devleti ele geçirmeye çalışan bu örgütle, PKK’ya karşı yürütülen mücadele gibi kararlılıkla sürdürülecektir.

Kilis’teki açılışa AB liderleri gelecek

199 göçmeni ülkelerine geri dönderdik. 2 Suriyeliyi de kamplara gönderdik. Kamplarda yaşayan 78 Suriyeli kardeşimizi Almanya ve Avrupa’ya gönderdik. Yasadışı göç yerine yasal göç teşvik edilmiş olacak. 16 Nisan’da Kilis’teki okul ve hastane açılışını başta Merkel olmak üzere AB liderleriyle birlikte yapacağız.”

“Kimse Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz”

Basın özgürlüğü sınırsız değildir. Kimse, kimsenin onuruyla, hele hele Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız. Bunu herkes bilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı makamı bütün milletimizin onur makamıdır. 2 gün önce Sayın Merkel ile yaptığım görüşmede bu programlara dikkat çektim ve bunların kabul edilemez olduğunu belirttim. Merkel de bu programlarının hükümetin görüşünü yansıtmadığını söyledi. Sözcü de basının sınırsız özgür olmadığını söyleyerek bizi teyit etti.

Yeni anayasa

Geçtiğimiz hafta akademisyen heyeti ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Bu istişare ve değerlendirme toplantılarımızı yaparak istişarelerimizi derinleştirmeyi düşünüyoruz. Bir yandan ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçları için istişarelerimizi yürütürken, bir yandan yazım sürecini başlatıyoruz. Anayasa taslağımızı milletimizin takdirine sunacağız.