Davutoğlu çocuk ölümlerinden 'zafer' çıkarma peşinde

Davutoğlu, Silopi'deki operasyonun bittiğini birçok sivil ölümün yaşandığı Sur ve Cizre'nin de "temizleneceğini" söyledi.

Davutoğlu çocuk ölümlerinden 'zafer' çıkarma peşinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra’da gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlarken Silopi’deki operasyonun bittiğini birçok sivil ölümün yaşandığı Sur ve Cizre’nin de “temizleneceğini” söyledi.

Çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere pek çok sivilin öldüğü sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlerle ilgili açıklama yapan Davutoğlu, sivil ölümlerini görmezden gelirken, “En kapsamlı operasyonda bile sonrası planlanmazsa durum kaldığı yerden devam eder. Silopi’de yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz. Bir daha bu sokaklar, teröristlerin dolaştığı sokaklar olmayacak. Silopi bitti, Sur ve Cizre de temizlenecek” dedi.

Ölümlerin üzerine inşa edilecek rant iştah kabartıyor

Davutoğlu, tankların dahi kullanıldığı operasyonlarda yıkılan kentlerle ilgili olarak “Yaşanamaz hale gelmiş evler var. Hak sahiplerine en iyi şekilde ev verilecek kentsel dönüşümler olacak. Daha etkin kamu hizmetinin sağlanması için arkadaşlara talimat verdim.” derken bu kentlerde hayatını kaybeden sivillerin acılarının üzerine devletin çözümünün “TOKİ” olacağının sinyalini verdi.

Bir başbakanın ülkesinin kentleri hakkında “temizlendi, temizlenecek, bitti” diye bahsetmesinin garipliği bir yana AKP’nin yeni dönemde de inşaat dışında bir vaadinin olmayacağı anlaşılıyor.