Davutoğlu: Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi törenine katılan Başbakan Davutoğlu, 13 yıl aradan sonra Bakanlar Kurulu'nun ilk kez Ankara dışında toplanacağını duyurdu.

Davutoğlu: Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor
Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi törenine katılan Başbakan Davutoğlu, Erdoğan’a övgüler dizmeye devam etti. Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:
“Çok kısa sürede TBMM Başkanı’mız Sayın İsmail Kahraman’ın liderliğinde Meclis’imiz tam bir mutabakatla İstiklal Madalyası kararını verdi. Sayın Meclis Başkanı’mıza ve bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa bunu hak etmişti. Bu kararı duyduğu, önüne bu karar geldiği anda hiç gecikmeden onaylayarak Şanlıurfa’ya bu hediyeyle gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”
“Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor”
Suriye ve Irak’taki ateşin Türkiye’ye sıçramasını isteyenlerin olduğunu savunan Davutoğlu, “Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Birileri Suriye’de, Irak’ta yanan o ateşin Türkiye’ye sıçramasını istiyor. Birileri bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş 78 milyonun arasına etnik, mezhebi çatışmayı sokmak istiyor. Şimdi biz Şanlıurfa’dan İstiklal Madalyası için yan yana savaşmış; Türklerin, Kürtlerin, Arapların şehrinden sesleniyoruz. Sizin fitne ateşinize karşı bizde kardeşlik aşkı var. İstilacıların istila ateşine karşı İstiklal aşkımız ne kadar köklüyse; fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür.”
“Teröristlere karşı şanlı mücadele yürütüyoruz”
“Bu bölücülere, bu teröristlerin fitne ateşine karşı 23 Temmuz’dan bu yana şanlı bir mücadele yürütüyoruz. Her yerde, her ilçede, her şehirde sizin yaktığınız istiklal ateşi bugün aşkı, her yerde. Onun için son 2 ay içinde doğu ve güneydoğuda her vilayetimizi dolaşıyorum. Mardin’de, Silopi’de, Bingöl’de, Van’da ve geçen hafta Diyarbakır’da buluştuk. Size Diyarbakır’ın selamını getirdim. Size İzmirlilerin, İstanbulluların selamını getirdim. İşte burada, Şanlıurfa’nın İstiklal Günü’nde bir kez daha en gür sedayı haykırıyoruz. Biz istiklalimizi sonuna kadar koruyacağız. Biz istiklalimizin sembolü olan al bayrağı sonuna kadar bu semalarda dalgalandıracağız.”