'Darbenin 'kilit' ismi denilen albay Genelkurmay'a atandı

15 Temmuz'un 'kilit' ismi denilen Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genelkurmay emrine atandı.

'Darbenin 'kilit' ismi denilen albay Genelkurmay'a atandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbenin ‘kilit’ isimlerinden olarak gösterilen ve tutuklanan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genelkurmay emrine Ankara’ya atandı.

15 Temmuz’un en önemli isimlerinden biri olduğu belirtilen Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genlkurmay Başkanlığı emrinde görevlendirildi. Darbe girişiminde tutuklanan Köse’nin ordudan ihraç edilmemesi ve böyle bir göreve atanması kafaları karıştırdı.

Odatv‘de yer alan habere göre, Köse, 2012’de Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ‘Andıç kumpası’ ile tutuklanmasının ardından, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne atanmıştı. Muharrem Köse, Balyoz gibi kumpas davalarında yargılanan sanıklar tarafından sıkça eleştirilmişti. Davalara sanıkların istediği belgeleri göndermeyen Muharrem Köse, kozmik oda araması sırasında devletin en gizli bilgilerinin kaydedildiği har diski mahkeme kararına rağmen ‘FETÖ’ üyesi savcıya teslim etmişti. Muharrem Köse’nin halen hakkında ‘FETÖ’ üyesi olmaktan yakalama kararı olan avukat Sönmez Ahi’nin Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi avukatı olmasında da etkin rol oynadığı iddia edilmişti.