Darbede 'dış güç' arayışları sürüyor: AKP'ye göre arkasında BAE ve Mısır var

Türkiye'nin 15 Temmuz'da kalkışılan darbe girişiminin bazı Arap ülkeleri tarafından düzenlendiğine inandığı öne sürüldü.

Darbede 'dış güç' arayışları sürüyor: AKP'ye göre arkasında BAE ve Mısır var

Bir Arap istihbarat yetkilisi, Breitbart Jerusalem’e yaptığı açıklamada, Ankara’nın darbe girişiminin Müslüman Kardeşler’in en azılı düşmanları olan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından düzenlendiğine inandığını kaydetti.

Sputnik Türkiye‘de yer alan habere göre bir Arap istihbarat yetkilisi, Breitbart Jerusalem’e yaptığı açıklamada, Ankara’nın darbe girişiminin Müslüman Kardeşler’in en azılı düşmanları olan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından düzenlendiğine inandığını kaydetti.

İsmi açıklanmayan yetkili, Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerindeki büyükelçilik ve istihbarat temsilcilerinin bu ülkelerin darbeye ilişkin casusluk faaliyetleriyle ilgili kanıt toplamaya çalıştığını belirtti.

‘Gülen geçen hafta BAE’yi ziyaret etti mi?’

“Türkiye, Fethullah Gülen’in geçen hafta darbe girişimi planına son şeklini vermek için BAE’yi ziyaret edip etmediğini sorguluyor. Cuma gününden bu yana Türkiye, BAE ve Mısır’ın darbe girişimiyle bağlantısını gösteren her türlü kanıtı gözden geçirdi” diye devam eden istihbarat yetkilisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer Gülen BAE’yi gerçekten ziyaret ettiyse, Türkiye somut delil elde etmiş olacak. Ankara, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed’in danışmanı, eski Filistinli üst düzey yetkili Muhammed Dahlan’ın oynadığı rolü de araştırıyor. Zira Türkiye, Dahlan’ı Müslüman Kardeşler karşıtı uluslararası ağın en önemli ismi olarak görüyor.”

Mısır’ın, geçici üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Türkiye’deki darbe girişiminin kınanmasıyla ilgili açıklama yapmasını engellediği iddiası basına yansımıştı. Ancak Kahire, bu haberleri yalanlamıştı.