Darbe girişiminin arkasında kim var! İşte anketin çarpıcı sonuçları

Darbe girişiminin arkasında kim var sorusuna çarpıcı cevaplar verildi.

Darbe girişiminin arkasında kim var! İşte anketin çarpıcı sonuçları

“Streetbees” adlı bir araştırma şirketi, 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup ordu mensubunun başarısız darbe girişiminin üzerine 15-17 Temmuz günleri arasında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 2,832 kişinin katıldığı bir anket düzenledi. “15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kimin olduğunu düşünüyorsunuz?” gibi soruların sorulduğu ankette çarpıcı sonuçlar yer alıyor.
sreetbees

“15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kimin olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna katılımcıların %47’si “Fetullah Gülen” cevabını verirken, %32’si “Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Geri kalan katılımcılar arasında ise en yaygın cevap %10 ile “Ordu içerisindeki küçük bir grup” olurken, en yaygın ikinci cevap %5 ile “ABD yetkilileri ve CIA”, üçüncü ise %3 ile “Ordu Generalleri” oldu.

Katılımcılara yöneltilen “Ordunun yönetime el koymasını destekliyor musunuz?” sorusuna ise %82 Hayır cevabını verirken, %18 Evet dedi.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümette kalmasını isteyip istiyor musunuz?” sorusuna ise %42 Evet derken, %58 Hayır dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti şeriat ile mi yoksa laik bir anayasa ile mi yönetilmelidir?” sorusuna ise Erdoğan destekçilerinin %60’ı ‘şeriat’a destek verirken, katılımcıların %72’si laik bir anayasa istiyor.

Streetbees’in yaptığı araştırmanın tamamına İngilizce olarak şuradan ulaşılabilir: https://medium.com/street-voice/what-is-happening-in-turkey-106e56347407#.4s6yhgd7c