Darbe girişimi ile alakalı Erdoğan hakkında yeni iddia

Darbe girişimi ile alakalı Erdoğan hakkında yeni iddialar var.

Darbe girişimi ile alakalı Erdoğan hakkında yeni iddia
İsrail televizyonu Kanal 2’nin Arapça haberler müdürü Ehud Yaari Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili “Erdoğan darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor.” dedi.

İsrail televizyonu Kanal 2’nin Arapça haberler müdürü Ehud Yaari Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili “Görünen odur ki Sayın Erdoğan Darbecilerin darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor.” dedi. Yaari devamında “Basında çıkan ‘Ruslar haber verdi’ vs… Bu doğru değil, olayı kendi adamları ve ekibi ortaya çıkardı”ifadelerini kullandı.

Kanal 2 haberlerinin sunucusu Dani Kushmarov’a konuk olan Yaari’nin anlattıkları şöyle:

Dani Kusmarov (DK): Türkiye’deki darbe girişiminin başarılı olmayacağını söylemiştiniz. Nasıl bildiniz veya nasıl tahmin ettiniz bunu.

Ehud Yaari (EY): Bunun için özür dilemem gerekmiyor sanırım.

DK: Yok canım sadece espri yapıyorum. Görülüyor ki gerçek darbe şu anda Erdoğan’ın darbesi haline dönüştü.

EY: Neler olduğu konusunda bir cümle söylemek gerekirse; Ki aslında neler olduğunu hepimiz gördük. Görünen odur ki Sayın Erdoğan, darbecilerin darbeyi gerçekleştirmesi gerektiği saatten 12 saat kadar önce haber alıyor. Kendisi bu haberi MİT Başkanı Hakan Fidan’dan alıyor. İstihbarat Başkan Yardımcısı Genelkurmay Başkan yardımcısı ile buluşarak darbeyi nasıl önleyeceklerini kararlaştırıyorlar ve Erdoğan’ı Marmaristeki otelinden çıkartıyorlar. Darbe girişimcileri otele geldiklerinde ise Erdoğan orada değil artık. Uçağı bir süre havada bekletiliyor ve ünlü cep telefonu görüşmesini gerçekleştiriyor.