Damat Berat'ın 'nükleer' isyanı: Tüm dünyaya helal bize haram mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, nükleer santrallerle ilgili tartışmalara 'yeni bir boyut' kazandırdı.

Damat Berat'ın 'nükleer' isyanı: Tüm dünyaya helal bize haram mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Türkiye’de kurulması konusu büyük tartışmalara yol açan nükleer santrallerle ilgili “60 yıldır tüm dünyaya helal olan bir teknoloji, ‘Türkiye’ye haram’ deniliyorsa, orada bir numara var demektir” demektir dedi.

Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan Bakan Albayrak, Sabah’tan Okan Müderrisoğlu‘nun haberine göre, ilk nükleer reaktörün 2023’te devreye alınacağını, 2030’a kadar Türkiye’nin enerjideki kurulu gücünün yüzde 10’unu karşılayacak şekilde 3 nükleer santrale sahip olacağını söylerken, “60 yıldır tüm dünyaya helal olan bir teknoloji, ‘Türkiye’ye haram’ deniliyorsa, orada bir numara var demektir” diye konuştu.

Çin’le 3 protokol

Bakan Albayrak, Çin tarafı ile enerji alanında nükleer, yenilenebilir enerji ve kömür olmak üzere üç mutabakat zaptı imzaladıklarını söylerken, “Üçüncü nükleer santral ABD Çin konsorsiyumunun talip olduğu bir proje. Önümüzdeki günlerde konsorsiyumla birlikte üçüncü nükleer santralin saha seçimi ve fizibilite ile ilgili açıklamalar da yapılacak.” ifadelerini kullandı.