Damat Albayrak’tan nükleerle ilgili algı yönetimi!

Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin enerji politikaları ve özellikle nükleer santrallere yönelik daha somut bir “algı yönetimi” izleyeceklerini açıklayarak "Nükleer olmazsa olmazımız" dedi.

Damat Albayrak’tan nükleerle ilgili algı yönetimi!

Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye’nin enerji politikaları ve özellikle nükleer santrallere yönelik daha somut bir “algı yönetimi” izleyeceklerini açıklayarak “Nükleer olmazsa olmazımız” dedi.

Yatırımcılara bilhassa izinler noktasında “kılçıksız imkânlar” sunacaklarını söyleyen Albayrak şu İhale süreci, yasal süreç, izinler çok önemli. İzinler noktasında birçok konuyu çözüp kamu olarak tabiri caizse kılçıksız şekilde yatırımcıya sunalım istiyoruz.” dedi.

“Bizim için nükleer olmazsa olmaz”

“Müthiş bir lobi algısı var. Faiz lobisi, gaz lobisi, ithal kömür lobisi, nükleer karşıtı lobi… Lobiler haklı gerekçelerle, farklı şeyler söylüyorlarsa dinleyebiliriz ama statükocu anlayışla, istemezük diye bakıyorlarsa farklı yaklaşırız.” sözleriyle birlikte Türkiye’de “Nükleere karşıyız, kömüre karşıyız” diyen nükleer karşıtı bir lobi bulunduğunu iddia eden Berat Albayrak, “İstemezükçü yaklaşım var. Nükleerle ilgili daha somut bir algı yönetimi izleyeceğiz. Nükleer olmazsa olmaz bizim için.” ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa da olmazsa olmazmış!

Anayasa başlığında da konuşan damat Albayrak, Türkiye’de rejim sorunu değil, sistem sorunu olduğunu söyleyerek “İki ileri bir geri olmuş hep. Türkiye, sisteme dayalı çözüm istiyorsa bunun yolu, yeni Anayasa’dan geçiyor. Anayasa, olmazsa olmaz. Bu bir samimiyet testi.” dedi.