Daha kararlı ve örgütlü bir mücadele dönemi başlıyor!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından parti gündemleri ve takvimi ile ilgili yayınlanan açıklama.

Daha kararlı ve örgütlü bir mücadele dönemi başlıyor!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından parti gündemleri ve takvimi ile ilgili bir açıklama yayınlandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Daha kararlı ve örgütlü bir mücadele dönemi başlıyor!

Kuruluşunun üzerinden 1 yılı geride bırakan partimiz Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bu hafta sonu gerçekleştirdiği Parti Konseyi toplantısıyla 1 yıllık mücadele sürecini değerlendirerek, Parti’nin elde ettiği mevzileri ve birikimi daha ileriye taşımak için gündeminde bulunan Tüzük Kongresi sürecini başlatmış bulunuyor. Daha güçlü ve etkili bir parti yapısının hedeflendiği Tüzük Kongresi, bütün üye ve birimlerimizin katkılarının alındığı bir biçimde sürdürülerek 9 Ekim 2016 tarihinde delegelerin toplandığı oturumla son bulacaktır.

TKH Parti Konseyi, aynı zamanda önümüzdeki dönem parti çalışmalarını değerlendirmiş, Türkiye ve dünya siyasetindeki gelişmeleri ele almış ve Parti takvimini netleştirmiştir.

Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 96. yıldönümü olan 10 Eylül tarihinde İstanbul Maltepe Nazım Kültürevi’nde ve Edirne Nazım Kültürevi’nde TKP kuruluş yıldönümü etkinlikleri düzenlenecektir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, TKP’nin kuruluş yıldönümünü bu etkinlikler dışında aynı zamanda yeni parti bürolarının açılışlarını gerçekleştirerek kutlama kararı almıştır. Eylül ayı içerisinde Ankara, Antalya, Aydın ve Mersin il binası ile İstanbul’da Sancaktepe, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Şişli ve Bakırköy ilçe binası açılışları gerçekleştirilecektir.

Son olarak, “Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) yeniden siyaset sahnesine dönmesi” üzerine “TKP Heyet’i” tarafından partimize bir çağrıda bulunulduğunu üye ve dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. TKH Parti Konseyi, yapılan çağrıyı bütün boyutlarıyla değerlendirerek, ülkemizin bugünkü şartlarında yeni bir enerji ve atılımla TKP’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesinin önemli bir gelişme olacağını saptamış, bu doğrultuda yapılan çağrının karşılıksız bırakılamayacağını değerlendirmiş, TKH’nin siyasal bir bakış ve sorumlulukla bu sürece yaklaşması gerektiğini karar altına almıştır. TKP’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi konusunda TKH Parti Konseyi, “Heyet” tarafından yapılan çağrının önemli olduğunu, bu doğrultuda öneri ve düşüncelerini içeren bir deklarasyonun 10 Eylül tarihinde TKP üye ve dostlarına yayımlamasını kararlaştırmıştır.

Üye ve dostlarımıza duyurulur.

Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez