"Dağlarda ve şehirlerde aranan silahlı askerler var"

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi Reuters'e yaptığı açıklamada 'risk' taşıyan bazı askeri unsurlar olduğunu söyledi.

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, cuma günü gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde güvenliğin temin edildiğini ancak kayıp bazı askeri unsurların halen terör riski taşıdığını söyledi.

Reuters’a bilgi veren güvenlik yetkilisi, “Şu anda güvenlik Türkiye genelinde temin edildi. Sadece İstanbul dahil bazı noktalarda yoğun şekilde aramalar yapılıyor. Artık darbe açısından bir risk yok, sadece bu unsurlar terör riski taşıyorlar” dedi.

Halen bazı askerlerin kayıp olduğunu, bunların silahlarıyla birlikte çeşitli şehirlerde arandıklarını belirten yetkili, “Bazıları dağlık alanlarda bulunuyorlar, bazıları şehirlerde gizleniyorlar. Onların bulunmasına yönelik aramalar sürüyor. Bazı üst rütbeliler dahil askerlerin bir kısmı yurtdışına kaçtı” diye konuştu.

Yetkili, bazı askeri ekipmanların halen bulunamadığının altını çizerek, bunların bulunması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi ve şöyle devam etti: “Genelkurmay organizasyon açısından oldukça ağır bir darbe aldı ama MİT, Emniyet ve hükümet yetkililerinin koordinasyonunda halen çalışıyor” dedi.