O da yazar oldu: AKP'nin savcısı Çolakkadı bakın en çok hangi "şairden" etkilenmiş?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın ilk kitabı "Duygudan Söze" okuyucuyla buluştu.

O da yazar oldu: AKP'nin savcısı Çolakkadı bakın en çok hangi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın ilk kitabı “Duygudan Söze” okuyucuyla buluştu.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda kitabıyla ilgili konuşan Çolakkadı, “Yakın zamanda piyasaya çıktı, yayınlandı. Ben gençlik, çocukluk yıllarımdan beri şiir yazıyorum. Geçmiş yıllarda bazıları yayınlanmıştı, ama kitap olarak ilk defa bir araya getirdim. Bunun içinde Anadolu, toplum, aşk, hasret var. Değişik konularda şiirlerim var. Bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak başka bir dünyam olduğunu da gösteriyor. Yani yargıyla davayla uğraşırken ayrı bir dünyamız şiir yazan duygulu bir dünyamızda var” dedi.

“Meslek sizi nasıl etkiledi?” şeklindeki soruya Çolakkadı, “Genelde ağır mesleklerle uğraşanlar sanatla da uğraşıyor. Mesele hekimler müzikle uğraşırlar. Bir enstrüman çalarlar. Bizde de tabi işlerimiz ağır, üzücü yorucu işler. Buna paralel olarak sanatla, şiirle de uğraşıyoruz, uğraşanlarımız var. Ben meslekten önce de şiir yazardım” diye konuştu.

“Örnek aldığınız bir şair var mı?” sorusuna Çolakkadı, “Birçok şairi okudum. Beğendim. Ama en çok hangisinin etkisinde kaldınız derseniz Necip Fazıl Kısakürek diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Necip Fazıl Kısakürek “şairliği” bir yana İslamcı, sağcı, antikomünist, Antisemitist, Cumhuriyet düşmanı, Amerikancı, kumarbaz, alkol düşkünü, örtülü ödenek yiyicisi kimliği ile tanınıyor.