Cumhuriyetçilerin nihai adayı Trump

İşadamı Trump Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık seçimindeki resmi adayı oldu.

Cumhuriyetçilerin nihai adayı Trump

İşadamı Trump, ABD’nin Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yapılan partinin ulusal kongresindeki oylamada gerekli bin 237 delegenin desteğini kazanarak partinin başkanlık seçimlerindeki adayı oldu.

Trump’ın adaylığı, Ohio eyaletinin Cleveland kentinde devam eden Cumhuriyetçi Parti’nin Ulusal Kongresi’nde bu akşam resmiyet kazandı.

Parti aday adaylarından birinin kesin adaylığı garantilemesi için toplam 2.472 delege sayasının yarısından bir fazlasını hanesine yazdırması gerekiyordu.

Kongrede bu akşam yoklama usulüyle yapılan oylamada Trump, adaylığına resmiyet kazandıracak bin 237 delegeye çok rahat ulaştı.

Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. babasının salt çoğunluğa memleketi New York’taki delegelerin desteğiyle ulaştığını anons etti.

Adaylığının resmileşmesinin ardından Trump, Twitter hesabından, “ABD Başkanlığı için Cumhuriyetçilerin adayı olmak büyük bir onur. Çok çalışacağım ve sizi asla hayalkırıklığına uğratmayacağım. Her şeyden önce Amerika gelecek.” paylaşımında bulundu.

Trump, geçtiğimiz günlerde başkan yardımcısı adayı olarak Indiana Valisi Mike Pence’i açıklamıştı.

Siyaset arenasındaki tecrübesizliğiyle eleştirilen Trump, parti içinde 16 aday adayını safdışı etti.

16 Haziran 2015’te Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adaylığını resmen açıklayan Trump, ‘Amerika’yı yeniden büyük yapalım’ mottosuyla kampanyasını yürüttü.

1 Şubat’ta Iowa’da başlayan ön seçim sürecinde Trump, toplamda bin 542 delegenin desteğini kazandı ve 36 eyalette rakiplerini geride bıraktı.