Cumhuriyet Savcısı'ndan İstanbul Barosu'na 178 avukat hakkında "soruşturma açın" emri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Barosu'na gönderdiği yazı ile 178 avukata disiplin cezası verilmesi için adeta talimat verildi.

Cumhuriyet Savcısı'ndan İstanbul Barosu'na 178 avukat hakkında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Barosu’na gönderdiği yazı ile 178 avukat hakkında disiplin soruşturması açılarak kınama ve uyarma cezası verilmesi için adeta talimat verildi.

Adliye girişlerinde avukatların hukuksuz ve yasaya aykırı bir biçimde aranması için uğraş veren savcılığın yazısında avukatların önleyici tedbir niteliğindeki “talimatlara aykırı” şekilde geçildiği iddia edilirken bunun suç oluşturmadığının itiraf edildiği de görülüyor.

Avukatlık Kanunu’nun “Ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.” hükmüne ve avukatların sır saklama yükümlülüğüne rağmen adliye girişlerinde avukatların üzerlerini aramakta ısrar eden savcılık, avukatların “Avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmakla” yükümlü olduğunu söyleyerek yasa dışı talimatlarına uyulmamasını bir disiplin suçu olarak yorumladı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol’un bu “talimatına” karşı İstanbul Barosu’nun nasıl hareket edeceği merak ediliyor.

İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Barosu’na gönderdiği o talimat yazısı;

Arz6-jbvJQkaLgUUEyhHF2wQodLpDLOQpr5HanepLA6J