Cumhuriyet gazetesinin kantincisi, 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı!

Cumhuriyet gazetesinin kantin işletmecisi, polisle yaşadığı tartışmanın ardından 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesinin kantincisi, 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı!

Cumhuriyet gazetesinin kantin işletmecisi Şenol Buran, polisle yaşadığı tartışmanın ardından ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklandı.

Gazetenin kantinini işleten Şenol Buran, önceki gece Şişli Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde, 24 Aralık Cumartesi günü arabasıyla gazetenin Şişli’deki binasına gelmek için evden ayrıldığını belirtti. Erdoğan’ın Şişli’deki bir otelde gerçekleşen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu’na katılımı nedeniyle, bir çok sokağın polis tarafından kapatıldığını ve bu yüzden uzun süre park edecek yer bulamadığını kaydeden Buran, işe geç kaldığını aktardı.

Buran, “Saat 11.10 sıralarında güvenlik amirinin yanına geldiğimde bana neden bu kadar geciktiğimi sordu. Ben de 1 saattir gazetenin etrafında dolaşıyordum. Bir sürü yere girdim almadılar. Aracı Kuştepe’ye bıraktım ve yürüyerek geldim bu soğukta dedim. Bunun üzerine güvenlik amiri ‘Cumhurbaşkanımız gelecekmiş o yüzden kapatmışlar. Buraya gelirse bir çayımızı içmeye artık bir çay servisi yaparsınız’ dedi” diye konuştu.

Buran, amirin sözleri üzerine ‘çay servisinde bulunmayacağını’ söylediğini belirterek, ithamda bulunmadığını, iş yerinde itham içeren sözler söylemediğini kaydetti.

İfadeye gerek görmeden tutuklama

Kolluk ifadesinin ardından nöbetçi savcılık Buran’ın ifadesine başvurmadan tutuklama istemiyle İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği’nde sevk etti. Buran çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kuvvetli suç şüphesi

Yargıç Selami Yılmaz tutuklama kararında, Buran’ın Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu savunarak, inkar etmesi nedeniyle tanıklar üzerinde baskı oluşturma ihtimalinin bulunduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.