Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda 9 tutuklama!

Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda dokuz kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda 9 tutuklama!
Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında yazar Kadri Gürsel ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da bulunduğu 9 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise serbest bırakıldı.  Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya’nın ise sağlık durumları sebep gösterilerek adli kontrol ile serbest bırakılmaları istendi.
“PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri” iddiasıyla, gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının emniyette yapılan savcılık sorguları tamamlandı.
Savcılık, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile Yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart’ın, “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan tutuklanmalarını istedi.
Eski ve yeni muhasebe müdürleri serbest bırakıldı

Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar ile Akın Atalay hakkında da yakalama kararı verilmişti.

Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya hakkında ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart tutuklandı.