Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın randevu talebini yalanladı

22 Mayıs'ta yapılacak olan AKP Olağanüstü Kongre öncesinde yeni genel başkanın yarın açıklanacağı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın randevu talebini yalanladı

22 Mayıs’ta yapılacak olan AKP Olağanüstü Kongre öncesinde yeni genel başkanın yarın açıklanacağı duyurulmuştu. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basına yansıyan ‘Erdoğan’la AKP kurmayları yarın görüşecek’ haberini yalanladı.

Kalın’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bize ulaşan bir randevu talebi yok”

Orada yaşanan süreci takip ediyoruz. AK Parti’nin kendi istişare sürecinde alınan kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Başbakanımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi iletiyorum. Sayın Başbakanımız yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak. Onlar sürecin nasıl işleyeceğine karar verecekler. AK Parti’den bize ulaşan bir randevu talebi yok.

“Genelkurmay açıklama yapacak” 

Dağlıca’da helikopterin düşmesi ile ilgili İnceleme ve soruşturma tamamlanmış değil. O süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Genelkurmay Başkanlığı bu görüntülerle ilgili olarak bir açıklama yapmayı planlıyorlar.

“İktidar partisi bir hodrimeydan yaptı”!

Teröre destek mahiyetinde faaliyetlerde bulunanlar kamu vicdanında yaraya dönüştüğü ortada. İktidar partisi bir hodrimeydan yaptı. Özellikle terörle mücadele konusunda, terörün şirin gösterilmesi de bir suçtur. Burada bu tartışmanın ana eksenini kaybetmeden konuyu hatırlamakta fayda var. Sayın Cumhurbaşkanımız tavrını ortaya koymuştur.

“Güvenli bölge meselesinde ne kadar haklı olduğumuz gözüküyor”

Kilis konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci yakından takip etmektedir. Bu olayların durması için iki yönlü bir çalışma başladı. Birincisi Suriye tarafında DAEŞ tarafından atılan roketlerin önlenmesi. Bugün de Genelkurmay Başkanımız, ABD’li ve Avrupalı mevkidaşıyla görüşüyor. Alınan tedbirlerle kısmi bir iyileşme sözkonusu. Güvenli bölge meselesinde ne kadar haklı olduğumuz gözüküyor. Kilis’te yaşayan vatandaşlarımızın uğradığı zararların telafi edilmesi için adımlar atılması da bir yönüdür. Bu konu detaylı bir şekilde ele alındı. Alınan tedbirler Kilis’te yaşayan vatandaşlarımıza bir nefes kaynağı olacaktır. YPG, DAEŞ kimden gelirse gelsin gerekli karşılık verilmiştir, verilmeye devam edilecektir.