Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlıyor

Türkiye'nin en önemli bisiklet yarışı olan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bugün İstanbul-İstanbul etabıyla start alacak.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başlıyor

Türkiye’nin en önemli bisiklet yarışı olan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bugün İstanbul-İstanbul etabıyla start alacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonun ilk günü Beşiktaş İskelesi’nden verilecek sembolik startla başlayacak. 129,2 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabının resmi başlangıcı ise Barbaros Bulvarı’nda yapılacak. Boğaziçi Köprüsü’nü geçip Beykoz’a yönelecek bisikletçiler, daha sonra tekrar Avrupa yakasına dönüp, tarihi yarımadada pedal çevirerek turu bitirecek.

8 gün sürecek

İstanbul-İstanbul etabıyla başlayacak zorlu yarış, 8 günde geçilecek 8 farklı etabın ardından 1 Mayıs Pazar günü İzmir’de sona erecek. Ekipler, ikinci etap için Kapadokya’ya geçecekler. Organizasyonda 16 takımdan 128 sporcu yer alırken, 8 etap sonunda toplam bin 265,7 kilometre yol kat edilecek.

Bugün bazı yollar kapatılacak

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bugün bazı yollar kapalı olacak.

Tur için Beşiktaş, Barbaros Bulvarı, Boğaziçi Köprüsü’nün bir şeridi, buradan Beykoz’a uzanan sahil yolu şeridi, Beykoz Belediyesi’nin önü, Akbaba Köyü, Beykoz Korusu, Poyrazköy yolu, gidiş ve dönüşlerde, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Balat Hastanesi geçiş güzergâhı, Atatürk Bulvarı, Bozdoğan Su Kemeri güzergâhı gidiş-dönüşler, Çatladıkapı dönüşleri, Küçük Ayasofya Caddesi, Torun Caddesi ve bu güzergâhı müteakip At Meydanı 08.30 ila16.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.

Vodafone Yarı Maratonu nedeniyle Yenikapı- Eyüp dönüşünde bitiş noktası tekrar Yenikapı olarak belirlendi. Bugün Yenikapı-Eyüp arasındaki güzergâh trafiğe kapalı olacak. Vodafone Yarı Maratonu’nun startı elit atletler için 09.00, diğer atletler için saat 09.30’da verilecek. Yarışın tahmini bitiş saati 11.00 sularında olacak, 12.00’de ise ödül töreni yapılacak.