Erdoğan'dan muhtarlara: Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım" dedi.

Erdoğan'dan muhtarlara: Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 29. Muhtarlar Toplantısı’na “Ben Türkiye’nin tamamını kontrol eden başmuhtarım” sözleriyle başladı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ‘terörle mücadele’ konusunda savunmadan taaruza geçtiklerini belirterek “Artık tehditlerin kapımıza dayanmasını beklemeyeceğimiz. Yeni güvenlik anlayışı Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta neden olduğunun en açık ifadesidir. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti” dedi.

Suriye topraklarında TSK’nın cihatçı ÖSO güçleriyle devam ettirdiği ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu hakkında da konuşan Erdoğan, operasyonun El Bab’a inene kadar süreceğini söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı satırbaşlıkları şöyle:

“Menbiç’i temizleyeceğiz”

“Birileri ısrarla ÖSO ve Türkiye’yi El Bab’dan uzak tutmak istiyor. Biz DEAŞ, YPG/PYD  terör örgütüyle ile bu mücadeleyi sürdüreceğiz. En kısa sürede Münbiç’i PYD’den temizlemekte kararlıyız. Ya çıkıp terk edecek ya Fırat’ın doğusuna çekilecekler. Biz ABD’li dostlarımıza söylüyoruz, bizim ne PYD’ye, ne YPG’ye ihtiyacımız var; bunu birlikte yaparız. El Nusra da DEAŞ’a karşı savaşıyor ama El Nusra da terör örgütü. ”

“Ne mağduru ya”

“Şimdi 15 Temmuz için birkaç kelam etmem gerek. Bir mağduriyet diye gidiyor. Şu an tutuklu olanlar mağdurmuş. İçlerinde istisnai bazı mağdurlar olabilir. Asıl mağdur olanlar, 246 şehidimiz var, bunlar 15 Temmuz’un şehitleri. Doğuda, güneydoğuda şehitlerimiz ayrı. 2 bin 194 gazimiz var. Bu şehit aileleri, gazi aileleri, benim milletim yaşadıkları mağdur değil mi? Kim ki, bunlarla ilgili FETÖ terör örgütü mensupları sebebiyle mağduriyet edebiyatı yapıyorsa ihanet içindedir. Kimse gelip bize akıl vermesin. Karısına, kocasına, evladına sahip olma sonra içeri girince ‘Benim evladım mağdur’, himmet paralarını toplayacaksın ne mağduru ya? İhanet şebekesi bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfre kadar her şeyi söyleyecek, alkış yapanlar mağdur. İçlerinden birisi ‘Sen ne diyorsun’ diyemiyor. Bu Cumhurbaşkanı bu ülkede vatandaşı toprak olmuş cumhurbaşkanı, sen ona orada hakaret edeceksin. Biz kula kul olmadık. Bunlar FETÖ’ye kul oldu. Bize şah damarından daha yakın olan Allahımızdır. Kimmiş o FETÖ, bunlar şirk içinde, küfr içindeler. Sonra da hepsi kaçıp gidiyor, niçin kaçıp gittiniz. Hakkınızı arayın. Kimse mağduriyet edebiyatını yapmasın. Kim ki bu mağduriyet edebiyatı yapanların yanında yer alıyorsa, kendisini bir teraziye çıkarı versin. “