Cosmos belgeselini izleten öğretmen şikayet edildi: "İslâm'a aykırı"

Öğrencilerine 'Cosmos' belgeselini izleten tarih öğretmeni Kahraman Kepenkçi, belgesel 'İslâm'a aykırı' olduğu gerekçesiyle şikayet edildi.

Cosmos belgeselini izleten öğretmen şikayet edildi:

Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde öğrencilere izletilen National Geographic’in ‘Cosmos’ belgeselini izleten tarih öğretmeni Kahraman Kepenkçi, belgesel ‘İslâm’a aykırı’ olduğu gerekçesiyle şikayet edildi.

Ateizm görüşünü destekleyen, Darwinci, İslâm’a aykırı…

BirGün’den Erk Acarer’in haberine göre Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığıyla yapılan şikayette, “Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarih öğretmeni, Cosmos adlı ateizm görüşünü dikteleyen varoluşu tamamı ile Darwin’ci teori ile İslam’a aykırı belgeseli birçok dersinde öğrencilere izlettirmiştir. Yüzde 97’si Müslüman olan bu ülkede bu davranışın gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler de sorgulandı

Şikayetin ardından okul müdürü, Kepenekçi’den yazılı bilgi isterken, sınıflardan beşer öğrenci çağrılarak görüşlerine başvuruldu. Öğretmenlerini destekler ifadeler veren öğrenciler ayrıca, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmeyen pek çok öğretmenin kendilerine dinle ilgili bilgiler verdiğini ve bunun da sorgulanması gerektiğini belirtti.

“Geri adım attıkça tepemize çıktılar”

Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Kahraman Kepenekçi ise şunları söylüyor: “Gizli bir soruşturma yürütüyorlar. Geçen yıl da FETÖ yapılanmasının hedefindeydim. Öğrencilerime izlettiğim Darwinist bir belgesel değil. Hem olsa ne olacak. Korkup geri adım attıkça tepemize çıktılar.”

Öğretmene büyük baskı var: “Hepsi Selamün Aleyküm diyerek öğretmenler odasına giriyor”

Pek çok kişi mahalle baskısına uğruyor. Öğretmen arkadaşlarımız öğretmenler odasına, “Selamün Aleyküm” diyerek giriyor, aralarında dini filmler konuşup kendilerini ispatla yükümlü hissediyorlar. Artık geri adım atamayız. Henüz hakkımda bir soruşturma yok ama bu saçma belgenin bir soruşturmaya döneceğinden eminim.”

Öğretmen Kahraman Kepenekçi’nin verdiği savunma bile Türkiye’de ve eğitimde yaşanan kıskacı anlatıyor, işte o savunmanın belgesi:

ogretmene-darwin-sikayeti-islama-aykiri-geregi-yapilsin-198905-1

(Kaynak: Birgün)