Çorum Belediyesi Diyanet'ten rol çaldı

Çorum Belediyesi’nin açıkladığı yeni dönem projeleri kapsamında “4-6 yaş grubuna 6 Kur’an Kursu, 1 adet kız 1 adet erkek yatılı hafızlık Kur’an Kursu” inşaatına başladı.

Çorum Belediyesi Diyanet'ten rol çaldı

Çorum Belediyesi’nin açıkladığı yeni dönem projeleri kapsamında “4-6 yaş grubuna 6 Kur’an Kursu, 1 adet kız 1 adet erkek yatılı hafızlık Kur’an Kursu” inşaatına başladı. Daha önce de 23 milyon liraya mal olan bölgenin en büyük imam-hatip lisesi ve Çorum’un en büyük camisini belediye bütçesi ile gerçekleşmişti.

Birgün’den Burcu Cansu’nun haberinde Çorum Belediyesinin açıkladığı projeler hakkında konuşan Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, il de özellikle okul öncesi eğitim de büyük eksikliklerin yaşandığının altını çizerek “Çorum Belediyesi eğitimin bütününe ayırması gereken parayı sadece dini eğitim faaliyetleri için kullanıyor” dedi.

Öztürk, “Çorum Belediyesi bütçesinin önemli bir kısmını dini eğitim faaliyetleri için harcıyor. Bütçeden eğitim adına harcama yapıyorum denilerek 4-6 yaş grubuna Kur’an Kursu açıyor olmak anlaşılır gibi değil” diye konuştu. Öztürk, 4-6 yaş grubunun Kur’an Kursu’na değil, okul öncesi eğitim merkezlerine gitmesi gerektiğine vurgu yaptı.