Çorlu EGO fabrikasında metal işçileri üretimi durdurdu

Çorlu EGO Elektrikli Aletler fabrikasında 28 işçinin işten atılması ve işçilerin tekrar Türk Metal'e üye olması için baskıya başlanması nedeniyle işçiler üretimi durdurdu.

Çorlu EGO fabrikasında metal işçileri üretimi durdurdu

Çorlu EGO Elektrikli Aletler fabrikasında 28 işçinin işten atılması ve işçilerin tekrar Türk Metal’e üye olması için baskıya başlanması nedeniyle işçiler bu sabah üretimi durdurdu.

Çorlu EGO fabrikasında işçiler 28 işçinin işten atılması ve Türk Metal baskısı sonrası üretim durdurdu. Sabah 08.00-16.00 vardiyası içeride, diğer tüm vardiyalar fabrika kapısının önünde direnişe başladı. İşten çıkarılan 28 işçiden 2’sinin kadın ve 4’ünün iş yeri temsilcisi olduğu öğrenildi. Fabrikada çalışan 16.00-24.00 vardiyası işçilerinin de üretim yapmayacağı bildirildi.

600 kişinin çalıştığı EGO’da yaz aylarında işçiler Türk Metal Sendikası’ndan istifa etmiş Birleşik Metal’e üye olmuşlardı. İstifa sürecinde iki gün iş durduran işçiler, kimsenin işten atılmayacağını ve seçecekleri kendi temsilcilerinin işveren tarafından tanınmasını talep etmişlerdi. Bu talebin kabul edilmesi sonucu işbaşı yapılmış ve fabrikada işçiler Birleşik Metal’e üye olarak temsil edilmeye başlamıştı.

Ancak yılbaşından önce Genel Müdür işçilerin seçtiği temsilcileri artık tanımayacağını söylemiş, fabrikanın bakım için girdiği zorunlu bir haftalık duruşta ise 28 işçiye çıkış tebligatları göndermişti.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, aylardır işçilere Türk Metal Sendikası’na üye olmaları yönünde fabrika yönetiminden baskı yapıldığını, fabrika yönetiminin Türk Metal’in de teşvikiyle Birleşik Metal’in iş yeri temsilcilerine örgütlenme faaliyetini yasaklamaya çalıştığını ve “İş yerinde dolaşmayacaksınız, sadece tezgahınızın başınızda çalışın” dediğini açıkladı.