"Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!" diyen TKH'liler gözaltına alındı!

Mersin'de Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi 4 kişi, "Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!" bildirisi dağıtırken gözaltına alındı.

Mersin’de Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi 4 kişi, Aladağ’daki cemaat yurdunda yaşanan yangın faciasının ardından “Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!” bildirisi dağıtırken gözaltına alındı.

Mersin Tren İstasyonu’nda, Aladağ’da “Süleymancılar” adıyla bilinen cemaate ait bir yurtta 10’u öğrenci olmak üzere 12 kişinin yangın faciası nedeniyle hayatını kaybetmesininin ardından “Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!” başlıklı bildirisini dağıtan dört TKH’li sabah saatlerinde gözaltına alındı. Kimlik kontrolünün ardından 2 TKH’li serbest bırakılırken, 2 TKH üyesine ise para cezası kesildiği öğrenildi.

Türkiye Komünist Hareketi’nin “Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!” bildirisi şöyle:

“Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!”

Basına ve Kamuoyuna,
Çocuklarımızı AKP’ye ve tarikatlara bırakmayacağız!
Dün akşam saatlerinde Adana’nın Aladağ ilçesinde bir facia daha yaşandı.
Bu kez en az 11 çocuğumuz yeterli önlemlerin alınmadığı aşikar olan bir tarikat yurdunda çıkan yangında hayatlarını kaybettiler. Tıpkı 2009 yılında Konya’da 18 çocuğumuza mezar olan “Kuran kursu” binasındaki gibi bu yurdun da Süleymancılar tarikatına ait olduğu ortaya çıktı.
Çocuğunu arayan acılı bir babanın “Yurdu yıktılar bizim çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” sözleri bu katliamın nasıl adım adım geldiğini özetliyor. Devlet yurdunun yıkılması, yoksul halkın çocuklarının Süleymancı tarikatçılara ait bir yurda yerleştirilmek zorunda bırakılması, muhtemelen kaçak olarak inşa edilmiş ahşap katın yanması bir kez daha AKP’nin “kindar nesil” yetiştirme heveslerinin acı faturasını hepimizin önüne çıkardı.
Şimdi soruyoruz; yetmez mi?
Adana’daki yurdun sahibi Süleymancılar adı verilen meczup bir tarikat olduğu için yetmez!
Devletin en temel özelliği olan toplumun yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması ilkesinin AKP tarafından sermaye sınıfı ve gericilik için iğdiş edildiği için yetmez!
Tarikat yuvalarının her türlü pisliğin, yozluğun ve akıl dışılığın merkezi olduğu için yetmez!
Bu düzen için yetmez!
Ancak AKP ve bu düzen için “yetmez” olana tek bir cevabımız var: Artık yeter!
Adı ne olursa olsun, tüm tarikatlar ve cemaatler kapatılmalıdır. Yurtlar da dahil olmak üzere tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır.
Bu olaydaki tüm sorumlular yargılanmalı ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Soruşturma ve yargılama süreci kamuoyuna açık bir biçimde, karartılmadan yapılmalıdır.
Barınma, sağlık ve eğitim gibi en temel insani haklar kamu tarafından karşılanmalıdır.
Ne emekçileri bu yobazlara bırakacağız, ne de ülkemizi… Emekçilerin laik ve bağımsız Türkiye’si için verilecek mücadele Adana’da yitirdiğimiz kardeşlerimize olan en büyük borcumuzdur.
TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
30 Kasım 2016″