Çocuklar ölüyor diyorlardı: Cihatçılar Şam'da 8 yaşındaki kızı bombalı saldırıda kullandı

Cihatçılar, Halep'te siviller ve özellikle çocuklar üzerinden yürütülen kirli propaganda savaşına rağmen 8 yaşında bir kız çocuğunu canlı bomba yaptılar.

Çocuklar ölüyor diyorlardı: Cihatçılar Şam'da 8 yaşındaki kızı bombalı saldırıda kullandı

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneydoğusundaki bir mahallede patlama meydana geldiği bildirildi. Saldırının dikkat çeken yanı Halep’te siviller ve özellikle çocuklar üzerinden yürütülen kirli propaganda savaşına rağmen 8 yaşında bir kız çocuğunun bombayı karakola getirdiğinin tespit edilmesi oldu.

Cihatçı teröristler başkent Şam’ın Meydan semtinde polis karakolunu uzaktan kumandalı bir bomba düzeneği ile hedef aldılar.

Şam Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, cihatçı teröristlerin 8 yaşlarında küçük bir kız çocuğunu kullandıklarına dikkat çekti. Yetkililer, teröristlerin kız çocuğa küçük bir bomba düzeneği vermeleri ardından onu ‘evini kaybeden bir kız çocuğu’ bahanesi altında polis karakoluna gönderdiklerini belirtti. Teröristlerin, kız çocuğunun polis karakoluna girmesinden hemen sonra taşıdığı bomba düzeneğini uzaktan kumanda ile havaya uçurdukları belirtilirken terör saldırısında kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini ve bir polisin yaralandığı aktarıldı.

Reuters’ın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Suriye Devlet Televizyonu’na dayandırdığı habere göre, patlama polis merkezinin dışında meydana geldi. Patlamanın, Meydan mahallesindeki bir polis merkezinde gerçekleştiğini duyurdu.