Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu’na Ensar destekçisi AKP’li Başkan!

Çocuklara yönelik istismar vakalarının araştırılması için TBMM’de oluşturulan Meclis Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na tecavüzcü Ensar Vakfı’nın Bartın’daki faaliyetlerine destek veren ve vakfı “takdir eden” AKP Milletvekili seçildi.

Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu’na Ensar destekçisi AKP’li Başkan!

Çocuklara yönelik istismar vakalarının araştırılması için TBMM’de oluşturulan Meclis Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na tecavüzcü Ensar Vakfı’nın Bartın’daki faaliyetlerine destek veren ve vakfı “takdir eden” AKP Milletvekili seçildi.

Cinsel istismar başta olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar vakalarının araştırılması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu TBMM Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.

Çocuklara yönelik istismarın araştırılması amacıyla kurulan komisyonun başkanlığına seçilen isim ise Ensar destekçisi bir AKP’li oldu.

Karaman’da çocukların tecavüze uğradığı evlerin bağlı olduğu Ensar Vakfı’nın Bartın’daki çalışmalarını destekleyen ve tecavüzcü vakfın “çalışmalarını takdir ettiğini” belirten ve TBMM Meclis Adalet Komisyonu üyesi de olan AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç komisyonun başkanlığına seçildi.

Ensar Vakfı’nın çalışmalarını takdirle karşılıyormuş!

2015 yılında TBMM’deki makamında Ensar Vakfı Bartın Şube Başkanı’nı ağırlayan AKP’li Tunç, vakfın çalışmalarını “takdirle karşıladığını, öğrencilerin iyi eğitim alabilmeleri, onların milli ve manevi değerlerle mücehhez birer evlat olarak yetişmeleri için vakfa gereken desteği vermeye devam edeceklerini” söylemişti.

Milletvekilliğine adaylığı sırasında Vakfın Nisan 2015’te düzenlediği kahvaltılı toplantısına katılarak seçim konuşması yapan Tunç, konuşmasında Ensar Vakfı’nın Türkiye’nin çıtasını yukarılara taşıdığını belirtmişti.

Aynı toplantıya katılan bir diğer AKP’li isim Mustafa Yelkenci de konuşmasında Ensar Vakfı’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, “en güzel hizmetin eğitime yapılan hizmet olduğunu, Ensar Vakfı’nın da bu amaçla değerlerimize uygun bir gençlik yetiştirmenin gayretinde olan insanlar tarafından yönetildiğini” söylemişti.

Çocukları değil, Ensar’ı koruma komisyonu

Komisyon Başkanlığı’na AKP’li Tunç getirilirken, AKP İstanbul Milletvekili Fatma Benli Başkanvekili, AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir Komisyon Sözcüsü, AKP Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da kâtip üye seçildi.

Komisyona başkanvekili olarak seçilen AKP İstanbul Milletvekili Avukat Fatma Benli de Ensar Vakfı’nın Kastamonu’daki çalışmalarını destekleyen bir diğer isim. Benli, Şubat ayında vakfın yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirmiş, bunu da Twitter hesabından “Kastamonu Ensar yöneticilerimizle öğrencilerimiz için neler yapabileceğimizi konuştuk” ifadeleriyle paylaşarak, tecavüzcü Ensar yöneticilerine teşekkür etmişti.

Yine komisyon sözcüsü olarak seçilen AKP İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir Ensar Vakfı’nın önde gelen destekçileri arasında yer alırken, vakfın 2015 Ekim ayında Küçükçekmece’de düzenlediği toplantıya katılarak, programda konuşma yapmıştı.

TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu’nun diğer üyeleri ise AKP’den Hatice Dudu, Jülide Sarıeroğlu, Salim Kışla, Fatma Benli, Erkan Kandemir, Mehmet Metiner, Yusuf Beyazıt, Ayşe Sula Köseoğlu, CHP’den Burcu Köksal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Mustafa Hüsnü Bozkurt, HDP’den Filiz Kerestecioğlu, MHP’den Deniz Depboylu.