Clinton, Kaddafi’nin katledilmesini savundu: "Tek bir ABD askeri ölmedi"

Demokrat Partili aday Hillary Clinton, ABD’nin Libya’ya yaptığı askeri müdahaleyi savundu.

Clinton, Kaddafi’nin katledilmesini savundu:

2011 yılında Obama yönetiminin Dışişleri Bakanı olan ve şimdilerde Donald Trump ile ABD Başkanlık seçimlerinde karşılıklı mücadele veren Demokrat Partili aday Hillary Clinton, ABD’nin Libya’ya yaptığı askeri müdahaleyi savundu.

Ülkesinde bir güvenlik forumunda konuşma yapan Hillary Clinton, feci bir şekilde öldürülen Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin iktidardan indirilmesi için girişilen koalisyonu “doğru karar” olarak niteledi.

“Bu harekat sayesinde Libya’da birçok can kurtardık ve tek bir Amerikan askeri ölmedi.” şeklinde konuşan Demokrat Parti Başkan Adayı Hillary Clinton, “Harekete geçmek doğru bir karardı.” şeklinde sözlerine devam etti.

Hatırlanacağı üzere, 2011 yılında aralarında ABD, İngiltere ve Fransa da dahil olmak üzere Libya’ya emperyalist müdahale sonucunda dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi devrilmişti. Tıpkı bugün Suriye’ye dönük gerçekleşen müdahaleyi andıran yöntemlerle Libya’daki hükümet karşıtları havadan ve karadan yapılan askeri operasyonlarla emperyalist devletler tarafından desteklenmiş ve Libya’da Arap Baharı’nın rüzgarları estirilmişti.

Kahkaha atmıştı

Kaddafi’nin linç edilerek öldürülmesinin ardından, katliamcılar cesedin önünde poz vermişti. Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, Kaddafi’nin ölümüyle ilgili, “Gittik, gördük ve o öldü” diyerek “şaka” yaptığı ve kahkahalar attığı görüntüleri hafızalara kaydedilmişti.