Cizre'den bir çocuk ölümü iddiası daha

DİHA, Cizre’nin Cudi Mahallesinde evlerinden beyaz bayrak ile ayrılmaya çalışan bir aileye ateş açıldığını, açılan ateşte 12 yaşındaki Bişeng Goran isimli çocuğun öldürüldüğünü iddia etti.

Cizre'den bir çocuk ölümü iddiası daha

Dicle Haber Ajansı (DİHA), Cizre’nin Cudi Mahallesinde evlerinden beyaz bayrak ile ayrılmaya çalışan bir aileye ateş açıldığını, açılan ateşte 12 yaşındaki Bişeng Goran isimli çocuğun öldürüldüğünü iddia etti.

Habere göre aileye üzerine özel harekat polisleri tarafından ateş açıldı. Saldırıda 12 yaşındaki bir çocuk başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk hastanede yaşamını yitirdi.

Sur’da bir öğretmen başından yaralandı

Sur’da uzun namlulu silahla ateş açılması sonucunda sektiği söylenen kurşun, söz konusu ilçeye yakın Yenişehir ilçesinde oturan kadın sınıf öğretmeni M.K’nın (51) 8’inci kattaki evinde bulunduğu sırada başına isabet etti. Ağır yaralanan M.K, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. M.K’nın evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Silopi’de öldürülen 3 kadından son telefon

Öte yandan, Şırnak’ın Silopi ilçesinde öldürülen üç kadının, DBP Silopi Eş Başkanı Gülşen Özden’i arayıp, ambulans istediği ortaya çıktı.

Özden, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır’ın, Karşıyaka mahallesindeki evlerini polis anonsu üzerine terk ettiklerini söyledi.

Polisin, ‘mahalleyi boşaltın’ anonsundan sonra yurttaşların gruplar halinde evlerinden çıktığını, Demir, Nayır ve Uyar’ın da bir dere yatağını takip ederek, daha güvenli olduklarını düşündükleri Yeşiltepe mahallesine gittikleri sırada zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralandıklarını söyleyen DBP Silopi Eş Başkanı şunları anlattı: “Parti meclisi üyemiz Demir beni aradı. Tarandıklarını ve kan kaybettiklerini söyleyip, ambulans yollamamızı istedi. Hemen vekilleri aradım. Onlar da ısrarla ambulans bulmaya çalışmış, hatta İçişleri Bakanlığı’nı dahi aramışlar. Ancak bir türlü ambulans bulunamadı. Gece geç saatlerde cenazelerine ulaşılmış. Yanlarında kimliğini belirlenemeyen, yüzü tanınmayacak halde bir de erkek cenazesi varmış.”