Cizre'de bodrum kata operasyon: Hayatını kaybedenlerin sayısı bile manipüle ediliyor

TRT Haber'in iddiasına göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralıların sığındığı bodrum kata operasyon düzenlendiği ve 60'a yakın kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Cizre'de bodrum kata operasyon: Hayatını kaybedenlerin sayısı bile manipüle ediliyor

TRT Haber’in iddiasına göre, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralıların sığındığı bodrum kata operasyon düzenlendiği ve 60’a yakın kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. Son gelen bilgilerde TRT Haber’in aksine hayatını kaybedenlerin sayısının “30’dan fazla” şeklinde güncellendiği görülüyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde aralarında yaralıların sığındığı bodrum katının olduğu binaya akşam saatlerinde güvenlik güçlerince operasyon gerçekleştirildiği söyleniyor. Öte yandan AKP yandaşı medya organlarında bu binanın yanı sıra Bostancı Sokak’taki diğer bazı evlere de operasyon yapılmış olduğu yönünde haberler geliyor.

Yerel kaynakların ise 17.00 ile 18.00 sularında bölgeden şiddetli patlama sesleri geldiğini, ancak silah sesi duyulmadığını bildirdiği söyleniyor.

Bölgede bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise şiddetli patlama iddiasını doğrularken binada yanarak ölen 9 kişi ile birlikte 1 kişinin daha cenazesinin ve yaralılarla birlikte 52 kişinin bulunduğunu açıkladı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, binadan haber alamadıklarını ve endişeli olduklarını söyledi.

Kürdistan Halk Kongresi (Kongra-Gel) Eş Başkanı Remzi Kartal ise Med Nuçe televizyon kanalına yaptığı açıklamada “serhıldan” çağrısında bulundu. Kartal, metropollerde ve bölgede “Kobane serhıldanları”ndan daha büyük bir ayaklanma çağrısında bulundu.

Yine yandaş medya organlarında yaralıların sığındığı bodrum katının bulunduğu binaya ilişkin olarak “PKK’nin bölgedeki ana karargahı” iddiaları da haberleştirilmişti. Yeni Şafak gazetesi 23 numaralı binaya 3 yıldır PKK’lilerin kimseyi yaklaştırmadığının belirlendiğini söyleyerek olası bir operasyonun sinyalini vermişti.

Öte yandan, Kürt hareketine yakın medya organları da günlerdir yaralılardan ve binadan haber alınmadığını söylüyordu.

Twitter üzerinden bölgeden propaganda yayınları yapan güvenlik güçlerine ait hesaplardan operasyonu doğrulayan açıklamalar geliyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/08/akp-korosu-katliami-kutluyor/

http://gazetemanifesto.com/2016/02/08/cizrede-kimyasal-silah-iddiasi/

http://gazetemanifesto.com/2016/02/08/cizrede-operasyon-devlet-kanali-yalan-haber-mi-yapti/