Cizre'de ambulans yine yetişemedi

AİHM'in hastaneye götürülmesi için hakkında tedbir kararı aldığı üniversite öğrencisi Cihan Kahraman hayatını kaybetti.

Cizre'de ambulans yine yetişemedi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hastaneye götürülmesi için hakkında tedbir kararı aldığı üniversite öğrencisi Cihan Kahraman hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’ne tanklardan yapılan top atışları sonucunda bir evde yaralanan 10 kişinin sabah saatlerinden itibaren ambulans beklediği alana yapılan müdahale sonucu yaralı sayısı 28’e çıktı. DİHA’nın haberine göre Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, alanda yaralı sayısının 28’e çıktığını ve hastaneye götürülmediği için tedavi edilemeyen üniversite öğrencisi Cihan Kahraman’ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Tunç, AİHM’in hastaneye kaldırılması yönünde tedbir kararı verdiği Cihan Kahraman’ın hayatını kaybettiğini, sığındıkları bodrum katına gaz bombalarıyla müdahalelerin sürdüğünü, kendilerinin de bulundukları yerden çıkartılarak katledilmek istendiklerini söyledi.

Yaralanan 28 kişinin siyasetçi, sanatçı ve gazeteci olmak üzere tamamının sivil olduğunu paylaşan Tunç, “Burada yeni bir sivil katliam daha yaşatılmak isteniyor. Bir an önce ulaşıp gereken yapılmazsa hepimizin buradan cenazeleri alınacak” diye konuştu.

Cizre’de önceki gün öğle saatlerinde vurularak yaralanan Cihan Kahraman’ın hastaneye kaldırılmadığı için iç kanama tehlikesinin bulunduğu bildirilmişti. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kahraman’ın yaralı birkaç arkadaşıyla birlikte bir evin bodrumuna sığındığını söylerken, bitkinleşen Kahraman’ın iç kanama tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

Kahraman’ın ambulansa ulaşması için Twitter’da da “#CihanİçinAmbulans” etiketiyle çağrılar yapılmıştı.

Cizre’deki çatışmalarda bir üsteğmen hayatını kaybetti

Öte yandan Cizre’de süren çatışmalarda Üsteğmen Uğur Taşçı hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı, silahlı çatışmada ağır yaralanan Üsteğmenin kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini açıkladı.